چند اشتباه رایج در زمان درخواست تخلیه

در این یادداشت تصمیم گرفتم تا در مورد چند اشتباه شهروندان افغانستان که در زمان تصمیم‌گیری برای ارائه درخواست خروج از افغانستان و یا حین پروسس اسنادشان مرتکب می‌شوند، یادداشت‌هایی را بنویسم.

  • تصور ساده بودن تخلیه مانند روزهای نخست

شماری از شهروندان در روزهای نخست تصمیم به تخلیه و خروج نگرفتند، اما اکنون تصمیم شان عوض شده است. ولی آن‌ها هنوز تصور می‌کنند که پروسه تخلیه به همان سادگی قبل، امکان‌پذیر است. این در حالی است که پروسه پذیرش توسط تقریبا اکثر کشورها در حالت تعلیق قرار دارد. هر چند ممکن است در آینده نزدیک، این پروسه با شیوه و متدوهای سختگیرانه اما جدیدی شروع گردد.

ممکن حتا اگر درخواست تخلیه شما پذیرفته شود. روند آن از سه ماه تا بیش از یک‌سال و شاید هم در مواردی، بیشتر زمان ببرد.

  • شریک ساختن اسنادی که نیاز نیست

برخی از شهروندان برای این‌که ثابت بسازند مستحق قرار گرفتن در فهرست تخلیه هستند، هر اسنادی که گیرشان بیاید را به نهادهای رسمی ارسال می‌کنند. برخی نیز در حالی که اسناد بهتری دارند به دلیل عدم آشنایی با پروسه، اسنادی را به نهادهای مسوول می‌فرستند که در ذهن خود تصور می‌کنند، این اسناد، اسناد بهتری است.

ببنید ! در بیرون از افغانستان و خاور میانه، هر کشوری برای انجام هر کاری، اول مقرره و سپس برای خود چوکات کاری‌ای را تعریف می‌کند. این کشورها از مقرره‌ها و چوکات تعریف شده‌ی کاری خود عدول نمی‌کنند.

تقریبا همه کشورها اعلان کردند که این افراد را می‌پذیرند !

  1. کارمندان محلی و کسانی که از نزدیک با نیروهای نظامی کار کرده اند
  2. فعالین حقوق بشر
  3. فعالین حقوق زنان
  4. خبرنگاران و روزنامه نگاران
  5. افرادی که دارای اقامت همان کشور هستند

مثلا فردی که در دوره‌ای، خبرنگار بوده و در دوره‌ای نیز رئیس یک اداره دولتی یا موسسه، چون تصور می‌کند، کار ریاستش با اتوریته‌تر از کار خبرنگاری بوده، ممکن است، کشورهای مهاجر پذیر، او را به همین دلیل بپذیرند. او به جای اسناد خبرنگاری، اسناد دوران ریاستش را به سازمان های رسمی ایمیل می‌زند.

این اشتباه بزرگی است. چرا؟

شما پنج مورد بالا را بخوانید !!! در کدام یک از موارد بالا نوشته است “روسای اداره های دولتی؟” من کسانی را می‌شناسم که به جای فرستادن مستنداتی از فعالیت های مدنی، عکس خود با سفیر یا فرستاده سیاسی یک کشور را به نهادهای رسمی می‌فرستند. این موارد، نمی تواند دلیلی برای پذیرفته شدن در روند تخلیه باشد. بهتر است از همان 5 مورد بالا عدول نکنید و به جای فرستادن چیزهایی که لازم نیست، تمرکز کنید تا بهترین دلایل را بر محور همان 5 مورد بالا بنویسید.

بعضی ها نیز عکس های خود با نیروهای امنیتی سابق را ارسال می‌کنند، در حالیکه فعلا کسی خود را نیروهای امنیتی سابق را هم نمی‌پذیرد

  • سفر به یکی از کشورهای همسایه پس از دریافت کود OTP 

برخی از شهروندان که پس از دریافت کود OTP از کشور آلمان، از آن‌جایی‌که پس از آن براق مدت طولانی، هیچ ایمیل جدیدی دریافت نکرده‌اند، نگران هستند که مبادا از سوی حکومت آلمان فراموش شوند. آن‌ها به همین دلیل به پاکستان یا یکی از کشورهای همسایه افغانستان می‌روند تا موضوع خود را تعقیب کنند. برخی از آن‌ها تصور می‌کنند که با رفتن به این کشورها ممکن است به دلایلی از جمله ترحم و اینکه شاید خارجی ها تصمیم بگیرند تا فرد متقاضی دوباره به کشورش برنگردد، برای شان ویزا بدهند.

این تصور عمیقا اشتباه است. زیرا کسانی که این کود را دارند و ایمیلی در مورد نگه داری از کود OTP را دریافت کرده‌اند، به این معنا است که اسنادشان توسط حکومت و نهادهای آلمانی زیر بررسی است. زیر بررسی بودن اسناد به هیچ عنوان به معنای تأئید یا رد پذیرش هیچ فردی از سوی حکومت آلمان نیست.

هیچ نهاد آلمانی در کشورهای همسایه افغانستان صلاحیت پذیرفتن شما را ندارد. تنها نهادهایی که در زمینه شما تصمیم می‌گیرد، وزارت‌های خارجه و داخله آلمان هستند. آن‌ها نیز اکنون پروسه‌ را متوقف کرده‌اند، شاید بعدا تصمیم‌ تازه‌ای در این زمینه گرفته شود. بسیاری از این شهروندان در دراز مدت در کشورهای همسایه با مشکلات اقتصادی و روحی روبرو می‌شوند و دوباره به افغانستان بر می‌گردند. لطفا مرتکب این اشتباه نشوید.

  • انتقال خانواده به کشورهای همسایه توسط کسی که به تنهایی پذیرش دریافت کرده است

برخی از افراد توسط شماری از کشورها به تنهایی به عنوان فرد تحت خطر شناخته شده و از سوی آن کشور(ها) پذیرفته شده است. مثلا احمد پذیرش ایتالیا را دریافت کرده و باید برای پروسس روند اداری کارهایش به پاکستان برود. احمد تصمیم می‌گیرد تا شانس پدر، مادر، خواهر و یا برادر خود را هم امتحان کند. احمد آن‌ها را با خود به پاکستان می‌برد تا به مسوولان آن کشور بگوید که لطفا این افراد را هم با من انتقال دهید !

چنین چیزی و چنین کاری ممکن نیست. زیرا فردی که تأیید شده، قبلا تمام مشخصات آن از سوی وزارت خارجه ایتالیا به نماینده‌گی سیاسی‌اش در پاکستان ارسال شده است. جواب کارمندان سفارت ایتالیا برای چنین افرادی “نه” خواهد بود. این عمل هر چند نمی تواند مانع رد پذیرش فرد پذیرفته شود، اما در ذهن کارمندان سافرت به عنوان یک عمل غیر معمول، ثبت می‌گردد. لطفا به یاد داشته باشید که ایتالیا یک مثال بود و این مورد در رابطه به همه کشورها صدق پیدا می‌کند.

  • می رویم به یک کشور اروپایی و از آنجا به آلمان

عده‌ای از شهروندان، پذیرش برخی از کشورهای اروپایی مانند، ایتالیا، فرانسه، بلجیم، ناروی و دیگر کشورها را دریافت کردند. از آ‌ن‌جایی‌که آلمان برای مهاجرین، سهولت‌های بیشتری دارد، برخی از شهروندان در مورد زندگی در سایر کشورهای اروپایی تردید دارند، اما در این میان عده‌ای تصمیم می‌گیرند تا به این کشورها رفته و پس از رسیدن به آن‌جا مسیر خود را به سمت آلمان عوض کنند. این کار اشتباه است، زیرا احتمال بسیار زیادی وجود دارد که آلمان شما را دوباره به همان کشوری برگرداند که از آن‌جا آمده‌اید. این احتمال بالای ۹۰ درصد، است.

این مورد در اروپا با مقررات دابلین پیگیری می‌شود. در آلمان، قبل از اینکه اداره بامف (BAMF) دلایل پناهندگی شما را بررسی کند، ابتدا می‌بیند که آیا شما در کدام کشور دیگر اروپایی اثر انگشت دارید، از یک کشور ویزا دارید و درخواست پناهندگی کرده‌اید یا خیر؟

اگر جواب بلی باشد، آن کشور مسوول بررسی درخواست پناهندگی شما است و آلمان حق دارد شما را به آن کشور بفرستد. اگر آلمان شما را حتا به هر دلیل موجهی بر نگرداند نیز روند قبولی شما ممکن است سال‌ها به درازا بکشد.

مقررات دابلین وقتی بالای شما اعمال می‌شود که:

  • شما در یکی از کشورهای عضو این مقرره درخواست پناهنده‌گی کرده باشید.
  • در یکی از کشورهای اروپایی اولین اثر انگشت را داده باشید.
  • اگر درخواست پناهندگی شما قبول شده باشد یا تعلیق اخراج گرفته‌اید.
  • در حالی‌که هنوز پرونده پناهنده‌گی شما در جریان بود است آن کشور را ترک کرده اید.
  • درخواست پناهنده‌گی شما در یکی کشورهای عضو رد شده است و در حال حاضر آن‌جا اقامت دارید.
  • درخواست پناهنده‌گی خود را از یک کشور دابلین پس گرفته‌اید در حال حاضر آن‌جا اقامت دارید.
  • با ویزای یکی از کشورهای اروپایی وارد اروپا شده‌اید و در کشور دیگری درخواست پناهنده‌گی داده‌اید.

در همه این موارد بامف درخواست پناهنده‌گی شما را به عنوان (unzulässig) رد می‌کند و به شما دستور ترک آلمان را می‌دهد و اگر ترک نکنید شما را به آن کشور دیپورت می‌کند.

بیشتر بخوانید:

به جز پروسه تخلیه، روش‌های قانونی رسیدن به آلمان چیست؟

چگونه به آلمان درخواست تخلیه و پناهندگی بدهیم؟

آیا شما به آلمان رسیده‌اید و نیاز به راهنمایی دارید؟

چگونه خانواده‌ ام را در آلمان به خود الحاق کنم؟

برای متقاضیان مهاجرت به آلمان؛ کد OTP چیست؟

توصیه برای کسانی که به یکی از کشورهای همسایه افغانستان رفته‌اند

راهنمایی برای خبرنگاران افغانستان

نظرات
  • ذبیح 2022-01-24 پاسخ

    سلام
    کسانی که فورم دریافت کرده اند و پس از آن پاسخ نگرفته اند، در مورد اینها تصمیم چی است؟

    • وحید پیمان 2022-01-24 پاسخ

      چه فورمی؟ از سوی کدام کشور؟
      باید این موارد واضح باشد.

پاسخی بدهید