چگونه ویزا بگیریم؟ مهاجرت

به جز پروسه تخلیه، سایر روش‌های قانونی رسیدن به آلمان چیست؟

مهم:

یادداشت اول: توجه داشته باشید که این متن، برای کسانی نیست که دوست دارند از طریق پروسه “تخلیه” به آلمان مهاجرت کنند. اگر می‌خواهید از طریق روش «تخلیه» که ویژه افراد تحت خطر پس از سقوط حکومت جمهوری در افغانستان، روی دست گرفته شده به المان مهاجرت کنید، لطفا از لینک زیر مقاله چگونه به آلمان درخواست تخلیه و پناهندگی بدهیم؟ را مطالعه کنید:

یادداشت دوم: بسیاری از شهروندان افغانستان وقتی تصمیم می‌گیرند که افغانستان را به سمت آلمان ترک کنند، سرمایه گذاری روی روش‌های قاچاقی می‌نمایند. در سال‌هایی که من کار روزنامه‌نگاری در افغانستان انجام می‌دادم گزارش‌های وحشتاک متعددی در مورد کشته شدن، غرق شدن و تلفات شهروندان افغانستان به روش‌های گوناگون، از جمله جان باختن در سرما و دیگر روش‌ها کار کردم. بسیاری از هموطنان ما نمی‌دانند که به جز راه سخت‌گذر غیر قانونی، چه راه‌ههای قانونی‌ای برای مهاجرت به آلمان وجود دارد.

لطفا کانال یوتیوب چهارسو را سبسکرایب کنید تا به جالب‌ترین ویدئوهای آموزشی دسترسی داشته باشید.

یادداشت سوم: همه این اطلاعات توسط موسسه حقوقی ملک‌پور که در اروپا موقعیت دارد، جمع‌آوری و مکتوب گردیده است. بنا بر این، این اطلاعات، دقیق‌ترین اطلاعاتی است که می‌تواند به شما در انتخاب یکی از راه‌های قانونی مهاجرت به المان کمک کند.


مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:

  1. کشور آلمان برای مهاجرت
  2. برای مهاجرت به آلمان از کجا شروع کنم؟
  3. راه های مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل
  4. مهاجرت به آلمان از طریق دوره زبان
  5. راه های مهاجرت به آلمان از طریق کار
  6. مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری
  7. مهاجرت به آلمان از طریق تولد
  8. مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج
  9. مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی
  10. هزینه مهاجرت به آلمان
  11. هزینه زندگی مهاجران در آلمان
  12. مقایسه هزینه زندگی در آلمان و سایر کشورهای اروپایی
  13. معایب و سختی های مهاجرت به آلمان
  14. راحت ترین راه مهاجرت به آلمان
  15. سریع ترین راه مهاجرت به آلمان
  16. ازانترین راه مهاجرت به آلمان
  17. مدارک لازم برای مهاجرت به آلمان
  18. مدرک زبان برای مهاجرت به آلمان
  19. شرط سنی مهاجرت به آلمان
  20. شرایط مهاجرت خانوادگی به آلمان و ویزای همراهان
  21. مزایای مهاجرت به آلمان
  22. مهاجرت به آلمان و شرایط اخذ تابعیت آلمان
  23. پاسخ به سوالات متداول در زمینه مهاجرت به آلمان
  • کشور آلمان برای مهاجرت

مهاجرت به آلمان و طرق اخذ اقامت آلمان از راه های مختلف یکی از پر طرفدارترین موضوعات جستجو در گوگل می باشد، انواع راه های مهاجرت به آلمان به دسته های مختلفی تقسیم می گردد، با توجه به اینکه درصد تعداد افرادی که قصد مهاجرت دارند روز به روز افزایش می یابد لذا افرادی که علاقه مند به مهاجرت به آلمان هستند می بایست در انتخاب راه مهاجرت خود دقت بسیار زیادی داشته باشند و لازم است جهت انتخاب صحیح تر با کارشناسان و مشاورین با تجربه و وکیل مهاجرت به آلمان مشورت نمایند. با ادامه مقاله همراه شوید و تمامی راه های مهاجرت به آلمان را بشناسید.

مزایا و معایب زندگی در آلمان انواع راه های مهاجرت به آلمان

  • برای مهاجرت به آلمان از کجا شروع کنم؟

اگر خواهان مهاجرت به آلمان هستید و می خواهید به سوال، برای مهاجرت به آلمان از کجا شروع کنم، پاسخ دهید، می بایست در ابتدای امر در مورد کشور آلمان اطلاعاتی به دست بیاورید و بهترین نقاط این کشور برای زندگی از نظر خودتان را پیدا کنید. پس از آن می بایست حتما با یک مشاور بهترین مسیر مهاجرتی متناسب با شرایط خود را انتخاب نمایید. پس از آن می بایست اقدامات و شرایط مهاجرت به آلمان را مهیا نمایید. مراحل مهاجرت به آلمان برای هر مسیری متفاوت می باشد اما به طور کلی کلیه مسیرهای قانونی مهاجرت به آلمان یکسری گام های خاص دارند که در زیر به آن ها اشاره شده است.

  • مراحل مهاجرت به آلمان

تهیه و ارائه میزان تمکن مالی مورد نیاز:
از طریق هر مسیر مهاجرتی که اقدام بکنید می بایست نشان دهید که هزینه های لازم برای زندگی در آلمان را دارید.

  • تهیه و ارائه بیمه درمانی:

برای مهاجرت قانونی به آلمان از تمامی مسیرها و زندگی در این کشور می بایست بیمه درمانی داشته باشید که البته این بیمه می تواند متناسب با شرایط شما دولتی یا خصوصی باشد. بدون داشتن بیمه درمانی نمی توانید ویزای آلمان را اخذ نمایید.

  • فراگیری زبان:

برای تحصیل، کار و در نهایت زندگی در کشور آلمان می بایست از حداقل دانش زبانی بهره مند باشید.

گردآوری و تهیه مدارک:

باید تمامی مدارک لازم برای مسیر مهاجرتی خود را آماده کنید.

  • اخذ ویزا:

پس از انجام تمامی مراحل بالا می توانید برای اخذ ویزای آلمان اقدام نمایید.

  • راه های مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل

تحصیل در آلمان از گذشته به خصوص در سال های اخیر مورد توجه بسیاری از دانشجویان بوده است. دلایل زیادی من جمله سطح عملی بالا در دانشگاه‌های آلمان، نظام تحصیلی رایگان، ارائه خدمات علمی و آموزشی بسیار عالی، امکان تحصیل به دو زبان انگلیسی و آلمانی، شرایط بسیار خوب کار پس از پایان تحصیل و دلایل دیگری باعث شده است آلمان یکی از اولین انتخاب های مهاجرت و تحصیل باشد. البته توجه داشته باشید که تحصیل به تنهایی نمی تواند منجر به اخذ اقامت دائم آلمان شود و افراد برای تحقق این امر باید پس از پایان تحصیل خود در آلمان استخدام شوند و ویزای تحصیلی آلمان را به نوع کاری تغییر دهند. فارغ التحصیلان به مدت 18 ماه فرصت دارند که در آلمان بمانند و به جستجوی کار بپردازند در صورتی که نتوانند در این زمان در شغلی مرتبط با رشته تحصیلی خود مشغول به کار شوند باید کشور آلمان را ترک کنند.

  • تحصیل در آلمان در مقطع لیسانس

معمولا برای تحصیل لیسانس در دانشگاه های دولتی و رایگان آلمان، باید در کنکور ایران قبول شده باشید.  در واقع دانش آموزانی که دیپلم ۱۲ ساله را در کشور خود اخذ نموده اند با دارا بودن مهارت زبان آلمانی در سطح A2 یا B1 می‌توانند در دوره زبان آلمانی و فاندیشن شرکت کنند و وارد مقطع لیسانس شوند.

  • تحصیل در آلمان در مقطع ماستری

مقطع لیسانس و ماستری در آلمان در بیشتر رشته‌ها به دو زبان انگلیسی و آلمانی ارائه می‌شود و دانشجویان می‌توانند با داشتن مدرک زبان انگلیسی آیلتس 6.5 به بالا و یا مدرک زبان آلمانی B2 در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل نمایند. هزینه تحصیل در مقطع ماستری نیز همانند مقطع لیسانس تقریباً رایگان می‌باشد و دانشجویان هزینه‌ای در حدود ۱۵۰ تا ۳۰۰ یورو در هر سمستر به عنوان هزینه ماهانه پرداخت می‌نمایند.

  • تحصیل در آلمان در مقطع دکترا

در مقطع دکتورا پذیرش با تأیید استاد راهنما انجام می‌پذیرد و در واقع کسانی می‌توانند در مقطع دکترا تحصیل نمایند که CV تحصیلی خوبی داشته باشند و از نظر استاد راهنما قابل تأیید باشند. همانطور که می‌دانید تحصیل در مقطع دکترا در آلمان به عنوان شغل پذیرفته شده است و دانشجویان با عملکرد مناسب خود در دانشگاه می‌توانند حقوق دریافت کنند و هزینه زندگی خود را تأمین نمایند. البته میزان این دست‌مزد به عمل‌کرد دانشجو بستگی دارد و دست‌مزد همه دانشجویان به یک میزان نخواهد بود.

  • کار و تحصیلی همزمان آلمان

کشور آلمان برای آن دسته از کسانی که به دنبال کار پس از تحصیل هستند، دوره‌هایی تحت عنوان کار تحصیل ارائه نموده است. دوره‌های کار تحصیل آلمان برای افرادی که دیپلوم 12 خود را گرفته‌اند و حداکثر تا سن 24 سال دارند، به این صورت هستند که متقاضی در کنار تحصیل در آلمان می‌تواند در این کشور به کار مرتبط با رشته خود به مدت 16 الی 20 ساعت در هفته مشغول شود. این دوره ها برای بیشتر رشته‌های تحصیلی ارائه می‌شوند. متقاضی با شرکت در این دوره‌ها علاوه بر تحصیل ارزان در آلمان (فقط باید پیسه ماهانه دانشگاه را پرداخت کند و از پرداخت باقی هزینه ها معاف می باشد) ماهیانه 300 الی 500 یورو نیز حقوق دریافت خواهد کرد.

  • راه های مهاجرت به آلمان از طریق کار

مهاجرت کاری به آلمان یکی از بهترین روش های مهاجرتی شناخته شده است و در صورت داشتن شرایط اخذ ویزای کار آلمان معمولاً روش دیگری به شخص متقاضی توصیه نمی شود. جهت اخذ ویزای کار آلمان دو روش وجود دارد.

  • اخذ ویزای کار آلمان از طریق پیشنهاد کار یا JOB OFFER

در روش اول اقدام جهت اخذ ویزای کار آلمان که به ویزای پیشنهاد کاری آلمان یا ویزای جاب آفر آلمان نیز مشهور است باید متقاضی job offer داشته باشد. متقاضی در صورتی می تواند از این طریق برای مهاجرت به آلمان اقدام نماید که کارفرمایی در کشور آلمان دعوتنامه ای به جهت استخدام متقاضی ارسال نماید. قبلا یک کارفرمای آلمانی در صورتی می‌توانست برای شخص متقاضی دعوتنامه یا job offer ارسال نماید که شخص مناسبی برای استخدام در شغل مورد نظر در کشور آلمان و کشورهای عضو اتحادیه اروپا وجود نداشته باشد. اما در قوانین جدید ویزای کار آلمان در سال 2021، در صورتی که شخصی پیشنهاد کار دریافت کند می تواند این ویزا را دریافت کند و شهروندان آلمان یا اتحادیه اروپا اولویتی ندارند. مهاجرت پرستاران به آلمان نیز با گذراندن دوره های زبان در آلمان و سپس گرفتن پیشنهاد شغلی امکان پذیر است. مهاجرت داکتران به آلمان نیز مشابه پرستاران می باشد.

  • ویزای جستجوی کار آلمان

روش دوم جهت اخذ ویزای کار آلمان ویزای جستجوی کار آلمان است. در حال حاضر کشور آلمان نیاز خود را به نیروی متخصص اعلام نموده است و افرادی که مهارت قابل توجهی دارند می توانند برای ویزای جستجوی کار در آلمان اقدام نمایند. این ویزا برای مدت ۶ ماه به شخص خارجی تعلق می گیرد این شخص ۶ ماه فرصت دارد که در کشور آلمان حضور داشته باشد و شغل مورد نظر خود را متناسب با رشته تخصصی خود در آلمان بیابد. افرادی که مدرک تحصیلی حداقل لیسانس دارند و سابقه کار اجرایی در زمینه رشته تحصیلی خود دارند می توانند جهت اخذ این ویزا اقدام نمایند. در سال 2021 شرایط دریافت ویزای جاب سیکر آلمان آسان تر شده است و در صورتی که دو سال تحصیل تخصصی داشته باشید و مدرک شما مورد تایید آلمان قرار گیرد نیز می توانید این ویزا را دریافت کنید. البته مهارت زبان انگلیسی و یا آلمانی نیز برای اخذ این ویزا لازم است.

جهت بررسی دقیق تر شرایط کار در آلمان در نمودار زیر روند تغییرات نرخ بیکاری در آلمان در طی سال های اخیر نمایش داده شده است.

مهاجرت به آلمان 2 انواع راه های مهاجرت به آلمان

  • مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری

آلمان یکی از کشورهای پیشرفته و توسعه یافته اروپاست و در شاخص های اقتصادی آن در سال های اخیر رشد چشمگیری داشته است. این موضوع و دلایل مهم دیگر باعث شده که بسیاری از سرمایه گذاران خارجی در فکر دستیابی به بازارهای اقتصادی آلمان باشند و جهت تحقق این امر سرمایه گذاری در آلمان انتخاب بسیاری از سرمایه گذاران خارجی است. در حال حاضر روش سرمایه گذاری در آلمان ثبت شرکت است که با سرمایه بسیار کم نیز امکانپذیر است. متقاضیان سرمایه گذاری در آلمان می توانند از طریق ثبت شرکت در آلمان، اقامت و تابعیت کشور آلمان را اخذ نمایند لذا سرمایه گذاری در آلمان راهی برای مهاجرت به آلمان نیز شناخته می شود. جهت ثبت شرکت در آلمان می بایست طرح توجیه اقتصادی سرمایه گذار مورد تأیید اتاق تجارت آلمان واقع شود و به طور معمول طرح هایی تأیید خواهند شد که از نظر دولت آلمان سود دهی خوبی در کشور آلمان داشته باشد. سرمایه اولیه برای ثبت شرکت در آلمان در حدود ۲۵ هزار یورو می باشد که بازگشت سرمایه بسیار خوبی از این راه قابل تصور است. البته متاسفانه در تایید طرح های تجاری سخت گیری های بسیاری زیادی صورت می گیرد و هر ساله تعداد بسیاری کمی از افراد می توانند از این طریق اقدام نمایند، به همین دلیل معمولاً به افراد توصیه می شود برای سرمایه گذاری کشوری مانند اتریش را انتخاب نمایند که از استانداردهای زندگی در سطح آلمان برخوردار است و با سرمایه ای مشابه امکان ثبت شرکت و اخذ اقامت در این کشور وجود دارد.

  • مهاجرت به آلمان از طریق تولد

تولد در آلمان یکی از طرق کسب تابعیت آلمان می باشد. اعطای تابعیت از طریق تولد در دنیا دارای دو سیستم خاک و خون می باشد. گاها در برخی کشورها مثل کشور آلمان و بر طبق بند ۲، از ماده ۷ قانون مدنی آلمان، یک شخص می تواند چندین اقامتگاه دارا باشد، لذا همانطور که در بحث تابعیت، اشخاص دارای تابعیت مضاعف هستند در بحث اقامتگاه نیز افرادی هستند که دارای بیش از یک اقامتگاه هستند. کشور آلمان تابع، سیستم خون است. یعنی طفلی که در کشور آلمان متولد می شود تابع نسب و خون والدین خود قرار می گیرد. بدین معنا که طفل تا رسیدن به سن قانونی تابعیت اقامتگاه پدری خود را دارا است و متعاقب آن می تواند اقامتگاه مادری خود را برگزینند که البته این مورد بسته به کشور مادری دارد که قانون تابعیت مضاعف را پذیرفته باشد.

براساس قانون مدنی آلمان، موارد ذیل سبب اخذ تابعیت آلمان، از طریق سیستم خون یا خاک می باشند.

  • اگر فرد از پدر و مادر آلمانی به دنیا بیاید.
  • طفلی که در خاک آلمان، از پدر و مادر نامعلوم به دنیا آمده است.
  • فرد متولد شده در آلمان که در 21 سال ابتدایی زندگی، حداقل 8 سال را در آلمان زندگی کرده باشد.
  • به مدت حداقل 6 سال در مدارس آلمان تحصیل کرده باشد.

نکته ای که در این جا باید مورد توجه قرار گیرد، این است که تابعیت آلمانی براساس سیستم خون پایه گذاری شده است و طفلی که یکی از والدینش آلمانی باشد، بدون توجه به محل تولد طفل آلمانی محسوب خواهد شد.

  • مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج

یکی از آسان ترین روش های اخذ تابعیت آلمان از طریق ازدواج با یک شخص آلمانی و یا شخص مقیم کشور آلمان است اما باید توجه داشته باشید که امروزه به دلیل سوء استفاده هایی که از این طریق انجام شده است قوانین بسیار سختگیرانه ای در این باب وضع شده است. لذا در حال حاضر تنها افرادی می توانند مهاجرت به آلمان را از طریق اخذ ویزای ازدواج پیش بگیرند که قصد واقعی این امر را ثابت نمایند. در واقع اگر شخصی قصد ازدواج با یک تبعه آلمان و یا مقیم آلمان را داشته باشد باید مدارکی همچون عکس‌های خانوادگی، ایمیل، سند ازدواج، گواهی تجرد و گواهی عدم سوء پیشینه را به سفارت ارائه دهد. شخص تبعه آلمان نیز باید ثابت نماید از نظر مالی امکان تأمین همسر خود را در کشور آلمان خواهد داشت. یکی از شرایط خاص و ویژه این امر دریافت دست‌مزد برای تأمین معاش دو نفر شخص بالغ در کشور آلمان است. همچنین شخص تبعه آلمان باید ثابت نماید سابقه نقض قانون و سوء پیشینه‌ای در کشور آلمان نداشته است. یکی از مواردی که همسر غیر المانی باید به آن توجه نماید داشتن مهارت زبان آلمانی در سطح ابتدایی است.

از جمله قوانینی که امروزه از بروز هر گونه سوء استفاده از طریق ازدواج جلوگیری می نماید اعطای پاسپورت به همسر خارجی پس از گذراندن حداقل ۳ سال زندگی مشترک در آلمان است. بنابراین مهاجرت به آلمان از طریق ویزای ازدواج یکی از آسان ترین و در عین حال حساس ترین ویزا ها از نظر دولت آلمان است.

  • مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی سیاسی

یکی دیگر از روش های مهاجرت به آلمان، پناهندگی در آلمان است. طبق کنوانسیون ژنو اشخاصی که در خاک کشور خود احساس نا امنی و خطر می‌کنند می‌توانند از حمایت کشورهایی که عضو این کنوانسیون هستند بهره‌مند شوند. امروزه با توجه به حجم زیاد پناهنده در سرتاسر دنیا به خصوص در کشور آلمان امکان رد درخواست پناهندگی بسیار زیاد است و کیس‌های پناهندگی با دقت بسیار بیشتری بررسی می‌شوند لذا باید توجه داشته باشید این روش به هر بهانه قابل قبول نیست و ریسک زیادی به همراه خواهد داشت. با توجه به خطراتی که امروزه متوجه پناهندگان می‌شود بر همه واضح و مبرهن است که این روش مردود شناخته شده است و به هیچ وجه از سوی حقوقدانان توصیه نمی شود.

اشخاصی که در آلمان درخواست پناهندگی ارائه می دهند از خدماتی برای گذران زندگی خود برخوردار می شوند. این خدمات شامل پرداخت هزینه‌های اولیه زندگی من جمله خوراک، پوشاک و مسکن می شود. البته منظور از مسکن مکان‌هایی است که وضعیت قابل قبولی از جهت بهداشتی و امنیت خاطر ندارند و پناهجویان تا زمان تأیید درخواست پناهندگی خود باید این شرایط را پذیرا باشند در غیر این صورت خدماتی از طرف دولت دریافت نخواهند نمود.

  • هزینه مهاجرت به آلمان

توجه به هزینه ها همواره بسیار مهم می باشد چراکه متقاضی باید با میزان دارایی خود از پس هزینه های مهاجرت و پس از آن هزینه زندگی بر بیاید. هزینه مهاجرت به آلمان و هزینه های زندگی در آلمان بسته به مسیر مهاجرتی متقاضی و منطقه زندگی فرد بسیار متفاوت می باشد. بیشترین میزان هزینه های زندگی در آلمان مربوط به اجاره خانه است که اجاره منزل در آلمان به طور متوسط 9.04 درصد بیشتر از فرانسه است و هزینه متوسط ماهیانه یک خانواده چهار نفره بدون در نظر گرفتن هزینه اجاره منزل 2,669.90 یورو می باشد. همانطور که اشاره شد، هزینه مهاجرت به آلمان متناسب با مسیری است که متقاضی از طریق آن برای مهاجرت به آلمان اقدام می کند. در زیر در مورد هزینه مهاجرت به آلمان در برخی از مهمترین مسیرهای مهاجرتی آورده شده است:

  • هزینه مهاجرت به آلمان از طریق کار

آلمان یکی از صنعتی ترین کشورهای جهان است و به تبع آن افراد زیادی از سرتاسر دنیا برای کار به این کشور مهاجرت می کنند. همچنین یکی از راه های مناسب و کم هزینه ای که افراد زیادی سالانه از طریق آن اقامت این کشور را می گیرند از طریق کار در آلمان می باشد و میزان هزینه مهاجرت به آلمان از این راه بستگی به مبلغ حق الوکاله ایست که وکیلتان از شما می گیرد. از راه هایی که می توان از طریق آن ها اجازه اقامت در آلمان برای کار را کسب کرد می توان به ویزای جستجوی کار در آلمان، گرفتن پیشنهاد شغلی از طرف کارفرما و گرفتن بلو کارت اشاره کرد. نکته قابل توجه این است که اگر بدون وکیل اقدام به گرفتن ویزای کار آلمان کنید احنمال شکست شما و عدم قبول شدن درخواستتان به علت عدم داشتن آگاهی کافی از قوانین حقوقی، زیاد است و در صورتی که یک بار در اخذ ویزا موفق نشوید در دفعات بعدی که درخواست ویزا بدهید شانس قبول شدن درخواست شما کمتر می شود.

با توجه به نیاز آلمان برای نیروی متخصص و آماده برای کار، دولت آلمان برای جذب علاقمندان به مهاجرت به آلمان، تسهیلات خاصی آماده کرده است که طبق آن افراد متقاضی می توانند با ویزای جستجوی کار 6 ماهه به آلمان بروند و برای خود شغلی مناسب بیابند. در صورت یافتن شغل مناسب متقاضی با کارفرما قرارداد امضا می کنند و فرد می تواند اقامت آلمان را با اخذ بلوکارت به دست بیاورد. در آلمان فرد متقاضی برای گذراندن یک زندگی معمولی در برلین نیاز دارد هرماه حدودا 700 تا 1,100 یورو داشته باشد. البته هزینه ها در شهرهای مختلف نسبت به هم متفاوتند. همچنین برای اخذ ویزای آلمان از طریق ویزای جستجوی کار فرد باید بتواند هزینه مهاجرت به آلمان به مدت 6 ماه را پوشش دهد و به میزان 9 هزار یورو در حساب خود به عنوان تمکن مالی داشته باشد. هزینه گرفتن ویزا بسته به اینکه درخواست چه نوع ویزایی را دارید متفاوت است اما به طور کلی هزینه دریافت ویزای شنگن برای بزرگسالان 60 یورو می باشد. البته در صورتی که در این مسیر از وکیل مهاجرتی استفاده می کنید نباید هزینه وکیل مهاجرت به آلمان را نادیده بگیرید. از مسائل مهمی که می بایست هنگام کاریابی در آلمان به آن توجه نمایید این موضوع است که شغل شما از مشاغل مورد نیاز کشور آلمان باشد. در حال حاضر کشور آلمان به مشاغل حوزه صنعتی و صحت بسیار نیاز دارد به همین دلیل امروزه مهاجرت پرستاران و مهاجرت پزشکان همچنین مهاجرت انجینیری به این کشور بسیار زیاد می‌باشد.

  • هزینه مهاجرت تحصیلی به آلمان

به طور کلی کشورها از لحاظ میزان هزینه تحصیل به دو قسمت تقسیم می شوند؛ اول کشورهایی چون انگلیس و آمریکا و استرالیا که هزینه های تحصیل در آنجا بالاست و گروه دوم کشورهایی مثل آلمان می باشند که هزینه تحصیل در آن ها کم است. برای آشنایی با هزینه مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل باید گفت که به طور کلی تحصیل در آلمان به 4 گروه تقسیم می شود:

گروه اول موسسات آموزش عالی می باشند.

گروه دوم دانشگاه های فدرال می باشند.

گروه سوم آکادمی های موسیقی و هنر هستند.

گروه چهارم را دانشکده های ورزشی تشکیل می دهند.

از لحاظ پرداخت هزینه مهاجرت در آلمان از طریق تحصیل دانشگاه های دولتی پیسه ماهانه تحصیلی دریافت نمی‌کنند و فقط باید هزینه ثبت نام دانشگاه را پرداخت کنید. به طور کلی هزینه های تحصیل در سال حدودا 560 تا 870 یورو تخمین زده شده است، هرچند که هزینه ثبت نام سالیانه دانشگاه ها بسته به رشته و شهر دانشگاه متفاوت است. معمولا هزینه زندگی در آلمان نیز 400 تا 600 یورو است و هزینه دانشگاه دولتی نیز بسیار ناچیز است اما دانشگاه های خصوصی آلمان هزینه زیادی دارند و میانگین سالیانه آنها 10.000 یورو می باشد البته با انجام کار دانشجویی می توان مقداری از این هزینه را سبک کرد. از دانشگاه های دولتی در آلمان دانشگاه برمن و دانشگاه مونیخ کلن هستند که هزینه های پایینی دارند و ممکن است بایت هزینه بیمه و دیگر هزینه های جزئی از شما پول دریافت کنند اما از دانشگاه های خصوصی در آلمان مدرسه عالی اقتصاد سلامت، مدرسه عالی موسیقی دورتموند و مدرسه عالی علوم کاربردی هستند که همانطور که گفتیم میانگین سالیانه شهریه و هزینه های آن ها به 10 هزار یورو هم می رسد.
برای دریافت ویزا تحصیلی نیز متقاضی باید 60 یورو بپردازد و مبلغ 8.700 یورو را برای 3 ماه در حساب خود داشته باشد تا تمکن مالی او ثابت شود. در حالت کلی هزینه مهاجرت به آلمان از دیگر روش های مهاجرت به آلمان خیلی کمتر است که هزینه بلیت و ترجمه مدارک هم جزو همین هزینه ها حساب می شوند. ویزای تحصیلی آلمان یکی از ارزانترین و در عین حال پر درخواست ترین راه های مهاجرت به آلمان است.

  • هزینه مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری

هزینه مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری نسبت به دیگر راه های مهاجرت آلمان هنگفت است. برای سرمایه گذاری در آلمان و مهاجرت از این طریق به آلمان ابتدا باید یک طرح تجاری قانع کننده داشته باشید تا بتوانید در آلمان شرکتی را ثبت کنید. برای ثبت شرکت سرمایه اولیه ای به میزان25.000 یورو نیاز است. طرح تجاری شما باید بسیار خوب و قوی باشد تا بتواند نظر دولت آلمان را جلب کرده و به آن ها نشان دهد که این طرح موجب افزایش رشد اقتصادی آلمان خواهد شد. در صورت گرفتن تاییدیه ثبت شرکت از آلمان شما باید اقدام به تاسیس شرکت کنید که همانطور که گفتیم هزینه کلانی نیز دارد چون شما علاوه بر هزینه های تاسیس شرکت باید هزینه وکالت بالایی را نیز پرداخت نمایید.

  • هزینه مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

با توجه به اینکه مسیر پناهندگی در آلمان جزو روش های مهاجرت قانونی به آلمان نمی‌باشد، به هیچ عنوان این مسیر را به شما پیشنهاد نمی‌شود هزینه مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی بسته به اینکه متقاضی چگونه خود را به آلمان رسانده است و چه مدتی را در کمپ گذرانده متفاوت می باشد. روش پناهندگی در مقابل دیگر روش های مهاجرتی هزینه مادی کمتری دارد و در واقع در این مسیر متقاضی هیچ هزینه‌ای را به دولت آلمان پرداخت نمی‌کند ولی در عوض هزینه‌های گزاف معنوی و روحی بسیاری را متقاضیان می‌بایست متقبل شوند.

  • هزینه زندگی مهاجران در آلمان

یکی از مواردی که افراد پیش از تصمیم گیری در خصوص کشور مقصد برای مهاجرت بررسی می نمایند، هزینه های زندگی در آن کشور می باشد. هزینه های زندگی در آلمان با توجه به اینکه این کشور در قلب اروپا واقع شده است و کشوری بسیار صنعتی است، در مقایسه با کشور های هم ترازش، مناسب است. گران‌ترین شهر آلمان دوسلدورف می‌باشد که هزینه زندگی در آن به صورت میانگین ماهیانه 2،600 یورو گزارش شده است. از سوی دیگر شهر لایپزیک به عنوان ارزان ترین شهر آلمان شناخته می شود که هزینه ماهیانه زندگی در این شهر به صورت میانگین 1،900 یورو می‌باشد. در جدول زیر برخی از هزینه ها برای زندگی در آلمان بررسی شده است.

اقلام هزینه (یورو)
غذای رستوران 10
بلیط سینما 10
ترانسپورت شهری در هر ماه 70
خدمات رفاهی ماهیانه 214
  • مقایسه هزینه زندگی در آلمان و سایر کشورهای اروپایی

یکی از سوالات متداولی که افرادی که قصد سفر به آلمان را دارند در رابطه با هزینه مهاجرت به آلمان و هزینه زندگی در آلمان می پرسند، مقایسه این هزینه ها در آلمان با کشورهای دیگر اروپا است. همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد، بخش اعظمی از هزینه های زندگی برای هزینه اجاره مسکن می باشد و کشور آلمان ی یک از کشورهای گران در بازار مسکن است و همانطور که می دانید اجاره در آلمان به طور متوسط 9.04 درصد بیشتر از فرانسه است اما هزینه های زندگی در آلمان بدون در نظر گرفتن هزینه اجاره منزل 11.53 درصد کمتر از فرانسه می باشد. در جدول زیر میانگین هزینه ماهیانه زندگی کشورهای اروپایی را مشاهده می کنید.

کشور پایتخت مبلغ تقریبی هزینه های ماهانه
آلمان برلین 1,500 یورو
انگلستان لندن 2,500 پوند
لوگزامبورگ لوگزامبورگ 2,500 یورو
ایرلند دوبیلین 2,000 یورو
دنمارک کپنهاگ 2,200 یورو
هالند آمستردام 1,500 یورو
فرانسه پاریس 2,500 یورو
سویدن استکهلم 2,500 یورو
فنلاند هلسینکی 2,400 یورو
ایتالیا روم 1,400 یورو
اتریش وین 1,400 یورو
سوئیس برن 2,500 یورو
بلجیم بروکسل 1,400 یورو
پرتگال لیبسون 1,100 یورو
هسپانیه مادرید 1,200 یورو
اسلوونی لیوبلیانا 950 یورو
قبرس نیکوزیا 940 یورو
یونان آتن 900 یورو
جمهوری چک پراگ 900 یورو
استونی تالین 900 یورو
  • معایب و سختی های مهاجرت به آلمان

در کنار تمامی مزیت‌های مهاجرت و زندگی در آلمان، متقاضیان با معایب و سختی هایی نیز در هنگام مهاجرت به آلمان رو به رو هستند. یکی از معایب و سختی های مهاجرت به آلمان، اخذ ویزا این کشور و البته زمان های طولانی سفارت آلمان برای ایرانی‌ها و افغان‌ها می‌باشد. در زیر به برخی از معایب و سختی های مهاجرت به آلمان اشاره شده است.

  • فراگیری زبان آلمان

    درست است که کشور آلمان یک کشور مهاجر پذیر می‌باشد ولی اغلب شهروندان این کشور به زبان آلمانی صحبت می‌کنند پس یکی از سختی‌های مهاجرت به آلمان، نحوه ارتباط با شهروندان آلمانی و فراگیری زبان این کشور می‌باشد.

  • هزینه های بالای خانه

    یکی دیگر از معایب و سختی های مهاجرت به آلمان تامین هزینه های زندگی در این کشور می باشد. کشور آلمان یکی از کشورهای گران در زمینه بازار ملک است و هزینه های زندگی در این کشور نیز تقریبا بالا می باشد.

  • مشکلات کاریابی

    با توجه به اینکه آلمان کشوری مهاجر پذیر است، افراد زیادی با تخصص و مهارت بسیار برای یافتن کار به این کشور مهاجرت می کنند. پس رقابت بسیاری برای اخذ یک موقعیت شغلی در این کشور وجود دارد.

  • راحت ترین راه مهاجرت به آلمان

متقاضیان همواره به دنبال یافتن راحت ترین راه مهاجرت به آلمان هستند ولی ارائه یک مسیر قانونی که بتوان آن را به عنوان راحتترین راه مهاجرت به کشور آلمان معرفی نمود، عملا غیرممکن می باشد زیرا کشور آلمان برای مهاجرت مسیرهای متفاوتی را برای مهاجران قرار داده است و راحت ترین، سریع ترین و ارزانترین راه مهاجرت به آلمان برای هر شخص متفاوت و متناسب با شرایط وی می باشد. ولی به طور کلی در انتخاب راحت ترین مسیر مهاجرت قانونی به آلمان، می توان از اقامت تحصیلی برای افرادی که دارای شرایط مناسب تحصیل و اقامت کاری برای متقاضیانی که تخصص دارند، اشاره نمود. البته می توان به اخذ ویزای جست‌وجوی کار به عنوان یکی از بهترین انواع اقامت در آلمان نیز اشاره کرد. شما می‌توانید با اخذ ویزای جست‌و‌جوی کار آلمان، به مدت 6 ماه در این کشور اقامت داشته باشید و به دنبال کاری متناسب با رزومه و تخصص خود بگردید و در صورتی که توانستید کاری متناسب پیدا نمایید، ویزای کاری آلمان را اخذ کنید. ذکر این نکته نیز قابل توجه است که تنها کشورهای اندکی ویزای جست‌و‌جوی کار ارائه می‌کنند که کشور آلمان یکی از این کشورها می‌باشد.

  • سریع ترین راه مهاجرت به آلمان

همانطور که می دانید، مسیرهای متفاوتی برای مهاجرت قانونی به آلمان وجود دارد که قطعا سریع ترین راه مهاجرت به آلمان برای هر شخصی متفاوت می باشد و قطعا سریع‌ترین راه مهاجرت به آلمان متناسب با شرایط خاص متقاضی است. برای شخصی که CV تحصیلی نسبتا خوب و سن مناسبی دارد، قطعا سریع‌ترین راه مهاجرت به آلمان، تحصیل می‌باشد در صورتی که برای شخصی که سن نسبتا بالا اما تخصص خوبی دارد، بهترین و سریع‌ترین راه مهاجرت به آلمان، کار است و قطعا شخصی که از وضعیت مالی خوبی برخودار است می توان از مسیر سرمایه‌گذاری به عنوان سریع ترین راه مهاجرت به آلمان نام برد.

  • ارزانترین راه مهاجرت به آلمان

هزینه های مهاجرت یکی از دغدغه‌های مهاجران می‌باشد به همین دلیل تعداد زیادی از افرادی که خواهان مهاجرت هستند به دنبال ارزان‌ترین و راحت‌ترین راه مهاجرت به آلمان می‌باشند. مسیر کاری یکی از ارزان‌ترین راه مهاجرت به آلمان می باشد. چراکه متقاضی نیاز به صرف هزینه زیادی برای اخذ اقامت کاری نخواهد داشت و از همان بدو ورود به آلمان حقوق نیز دریافت خواهد کرد پس نگران هزینه های زندگی در آلمان نیز نخواهد بود.

مدرک زبان برای مهاجرت به آلمان

از مهمترین مسائلی که می بایست به آن توجه ویژه داشت، مدرک زبان برای مهاجرت به آلمان می باشد. با توجه به هدف شما از مهاجرت به آلمان، مدرک زبان مورد نیاز متفاوت می باشد. به عنوان مثال برای تحصیل در آلمان دو مسیر وجود دارد یا در دانشگاه های دولتی این کشور مشغول به تحصیل شوید که در این صورت مدرک زبان آلمانی مورد نیاز می باشد. میزان تسلط به زبان آلمانی بسته به مقطعی که برای آن اقدام می کنید دارد ولی به طور کلی می بایست حداقل B1 الی B2 باشد. در صورتی که برای دانشگاه های خصوصی آلمان اقدام می کنید دیگر نیاز به ارائه مدرک زبان آلمانی ندارید و می بایست مدرک زبان انگلیسی ارائه دهید که این مدرک متناسب با مقطع تحصیلی متفاوت می‌باشد. اگر متقاضی برای کار در آلمان اقدام نموده است، با توجه به این‌که قرار است با کارفرما و بقیه افراد ارتباط برقرار نماید پس نیاز به ارائه مدرک زبان آلمانی با نمره B2 یا C1 خواهد داشت. در مسیر سرمایه‌گذاری نیز متقاضی نیاز به ارائه مدرک زبان ندارد ولی می بایست به زبان انگلیسی یا آلمانی آشنایی داشته باشد.

  • شرط سنی مهاجرت به آلمان

همانطور که می دانید راه های مهاجرت به آلمان بسیار متنوع می باشد و به طبع شرایط مهاجرت به آلمان برای هر کدام از این مسیرها با یکدیگر متفاوت می باشد. یکی از مهمترین شرایط مهاجرت به آلمان، سن متقاضی می باشد. در زیر در مورد شرط سنی مهاجرت به آلمان در هر کدام از مسیرهای مهاجرت قانونی به آلمان بیشتر توضیح داده شده است.

نام مسیر شرایط سنی لازم
تحصیلی

لیسانس: حداکثر 23 سال
ماستری: حداکثر 30 سال
دکترا: بدون محدودیت سنی
کاری 40 الی 43 سال
ثبت شرکت و سرمایه گذاری و خرید ملک بدون محدودیت سنی
  • شرایط مهاجرت خانوادگی به آلمان و ویزای همراهان

از مهمترین دغدغه بسیار از افرادی که قصد مهاجرت به آلمان را دارند، خانواده می باشد. راه های مهاجرت به آلمان بسیار متنوع می باشد که در اغلب این مسیرها دولت آلمان به متقاضیان اجازه می دهد تا خانواده خود را در مهاجرت به این کشور به همراه داشته باشند و برای آن ها ویزای همراه آلمان را اخذ نمایند. در زیر در مورد شرایط مهاجرت به آلمان همراه با خانواده در مسیرهای مختلف بیشتر توضیح داده شده است.

نام مسیر شرایط
تحصیلی زیر 18 سال: یکی از والدین می تواند درخواست ویزای گاردین نماید همچنین هر دو والد می توانند درخواست ویزای توریستی کنند.
بالای 18 سال: متقاضی که در مقاطع مختلف دانشگاهی در آلمان مشغول به تحصیل است می تواند برای خانواده درخواست ویزای همراه نماید. بهتر است این درخواست پس از مستقر شدن متقاضی در آلمان باشد.
کاری ویزای جاب سیکر: اجازه ندارد با خود همراه ببرد.
ویزای جاب آفر: در صورت اثبات توانایی مالی می تواند برای خانواده درخواست ویزای همراه نماید.
خرید ملک چون هیچ آثار اقامتی برای خود متقاضی ندارد پس نمی تواند برای همراهان نیز درخواست ویزا دهد.
ثبت شرکت و سرمایه گذاری متقاضی می تواند برای خانواده درخواست ویزای همراه نماید.

مزایای مهاجرت به آلمان

کشور صنعتی و پیشرفته آلمان همواره از مهاجران متخصص استقبال می کند و قطعا مهاجرت به آلمان یک تصمیم بسیار مهم برای تغییر جهت زندگی می باشد که می بایست با دیدی باز و با شناخت تمامی مزایا و معایب این امر، برای آن اقدام نمایید. در قسمت های قبل در مورد معایب و مشکلات مهاجرت به آلمان صحبت شد در ادامه در مورد مزایای مهاجرت به آلمان توضیحاتی ارائه شده است.

  • وجود موقعیت های شغلی بسیار

در کشور صنعتی آلمان موقعیت های شغلی بسیاری برای متقاضیانی که دارای تخصص و مهارت می باشند، وجود دارد. پس اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که تخصص و مهارت لازم را دارید، آلمان یکی از راحت ترین راه مهاجرت به آلمان برای شما، مسیر کاری است.

  • امنیت بالا

    آلمان یک کشور امن با میزان بسیار پایین جرم و جنایات می باشد.

  • سطح بالای مراقبت های صحی

    بیمه و مراقبت های بهداشتی در کشور آلمان از سطح بسیار خوبی برخوردار می باشد. اغلب هزینه های درمانی را شرکت بیمه پرداخت می کند. متقاضی می تواند کل خانواده خود را نیز تحت پوشش بیمه داشته باشد که این امر منجر به حداقلی هزینه های مراقبت های بهداشتی برای آن ها می شود.

  • امکان تحصیل رایگان

    آموزش در کشور آلمان به صورت رایگان در اختیار تمامی افراد قرار دارد. تمامی متقاضیان بین المللی نیز این فرصت را دارند که به طور رایگان در دانشگاه های دولتی کشور آلمان به تحصیل بپردازند.

  • سیستم حمل و نقل بسیار پیشرفته و قوی

    در تمامی نقاط آلمان اعم از نقاط و نقاط روستایی، شاهد سیستم قوی حمل و نقل هستیم در کنار منظم بودن و پیشرفته بودن این سیستم، قیمت آن نیز بسیار به صرفه می باشد.

  • مهاجرت به آلمان و شرایط اخذ تابعیت آلمان

گام آخر در مسیر مهاجرت به آلمان اخذ تابعیت این کشور می باشد. روشی برای اخذ تابعیت آلمان در زمانی کوتاه وجود ندارد. در تمامی روش ها فرد باید مدت زمان مشخصی را در کشور آلمان اقامت کند و سپس اقامت دائم آلمان را اخذ نماید تا بتواند برای تابعیت آلمان درخواست کند. افرادی که همسر آلمانی دارند می توانند پس از 3 سال زندگی در آلمان جهت اخذ تابعیت درخواست نمایند. برای افراد دیگر در حالت عمومی شخص باید حداقل به مدت 5 سال در کشور آلمان به کار بپردازند و مالیات پرداخت کند تا بتواند اقامت دائم آلمان را دریافت کند. پس از اخذ اقامت دائم نیز شخص پس از گذشت 3 سال دیگر می تواند برای اخذ تابعیت و پاسپورت آلمانی اقدام کند. برای تحقق این امر شخص باید نشان دهد که با جامعه آلمان ادغام شده است و با فرهنگ، تاریخ و زبان این کشور آشنایی کامل دارد.

  • مهاجرت به آلمان و سخن آخر

    مهاجرت به آلمان از طرق مختلف بررسی شد. در رابطه با انتخاب بهترین راه برای مهاجرت به آلمان بهتر است از راه های مختلف همچون تحصیل در آلمان، کار در آلمان، سرمایه گذاری در آلمان، ثبت شرکت در آلمان و … اقدام شود و یا با کارشناسان با تجربه در این زمینه مشورت نمایید و با توجه به شرایط خود بهترین راه را برای مهاجرت به آلمان انتخاب نمایید.

2 Comments

  1. Avatar

    فیروز خان احمدی

    2022-01-25

    تشکر از معلومات مفید و همه جانبه شما روزنامه‌نگار موفق واقعا آنچه در مورد مهاجرت به آلمان نوشتید خیلی آموزنده و دقیق بود.

  2. Avatar

    غلام نبی....

    2022-01-25

    با سلام خدمت شما دوست گرامی
    بنده دخترم نارسایی کلیه داره برای درمان ب آلمان چطوری ببرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE