مهم:
یادداشت اول: توجه داشته باشید که این متن، برای کسانی نیست که دوست دارند از طریق پروسه “تخلیه” به آلمان مهاجرت کنند. اگر میخواهید از طریق روش «تخلیه» که ویژه افراد تحت خطر پس از سقوط حکومت جمهوری در افغانستان، روی دست گرفته شده به المان مهاجرت کنید، لطفا از لینک زیر مقاله چگونه به آلمان درخواست تخلیه و پناهندگی بدهیم؟ را مطالعه کنید:
یادداشت دوم: بسیاری از شهروندان افغانستان وقتی تصمیم میگیرند که افغانستان را به سمت آلمان ترک کنند، سرمایه گذاری روی روشهای قاچاقی مینمایند. در سالهایی که من کار روزنامهنگاری در افغانستان انجام میدادم گزارشهای وحشتاک متعددی در مورد کشته شدن، غرق شدن و تلفات شهروندان افغانستان به روشهای گوناگون، از جمله جان باختن در سرما و دیگر روشها کار کردم. بسیاری از هموطنان ما نمیدانند که به جز راه سختگذر غیر قانونی، چه راهههای قانونیای برای مهاجرت به آلمان وجود دارد.
لطفا کانال یوتیوب چهارسو را سبسکرایب کنید تا به جالبترین ویدئوهای آموزشی دسترسی داشته باشید.
یادداشت سوم: همه این اطلاعات توسط موسسه حقوقی ملکپور که در اروپا موقعیت دارد، جمعآوری و مکتوب گردیده است. بنا بر این، این اطلاعات، دقیقترین اطلاعاتی است که میتواند به شما در انتخاب یکی از راههای قانونی مهاجرت به المان کمک کند.
مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:
-
کشور آلمان برای مهاجرت
مهاجرت به آلمان و طرق اخذ اقامت آلمان از راه های مختلف یکی از پر طرفدارترین موضوعات جستجو در گوگل می باشد، انواع راه های مهاجرت به آلمان به دسته های مختلفی تقسیم می گردد، با توجه به اینکه درصد تعداد افرادی که قصد مهاجرت دارند روز به روز افزایش می یابد لذا افرادی که علاقه مند به مهاجرت به آلمان هستند می بایست در انتخاب راه مهاجرت خود دقت بسیار زیادی داشته باشند و لازم است جهت انتخاب صحیح تر با کارشناسان و مشاورین با تجربه و وکیل مهاجرت به آلمان مشورت نمایند. با ادامه مقاله همراه شوید و تمامی راه های مهاجرت به آلمان را بشناسید.
-
برای مهاجرت به آلمان از کجا شروع کنم؟
اگر خواهان مهاجرت به آلمان هستید و می خواهید به سوال، برای مهاجرت به آلمان از کجا شروع کنم، پاسخ دهید، می بایست در ابتدای امر در مورد کشور آلمان اطلاعاتی به دست بیاورید و بهترین نقاط این کشور برای زندگی از نظر خودتان را پیدا کنید. پس از آن می بایست حتما با یک مشاور بهترین مسیر مهاجرتی متناسب با شرایط خود را انتخاب نمایید. پس از آن می بایست اقدامات و شرایط مهاجرت به آلمان را مهیا نمایید. مراحل مهاجرت به آلمان برای هر مسیری متفاوت می باشد اما به طور کلی کلیه مسیرهای قانونی مهاجرت به آلمان یکسری گام های خاص دارند که در زیر به آن ها اشاره شده است.
-
راه های مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل
تحصیل در آلمان از گذشته به خصوص در سال های اخیر مورد توجه بسیاری از دانشجویان بوده است. دلایل زیادی من جمله سطح عملی بالا در دانشگاههای آلمان، نظام تحصیلی رایگان، ارائه خدمات علمی و آموزشی بسیار عالی، امکان تحصیل به دو زبان انگلیسی و آلمانی، شرایط بسیار خوب کار پس از پایان تحصیل و دلایل دیگری باعث شده است آلمان یکی از اولین انتخاب های مهاجرت و تحصیل باشد. البته توجه داشته باشید که تحصیل به تنهایی نمی تواند منجر به اخذ اقامت دائم آلمان شود و افراد برای تحقق این امر باید پس از پایان تحصیل خود در آلمان استخدام شوند و ویزای تحصیلی آلمان را به نوع کاری تغییر دهند. فارغ التحصیلان به مدت 18 ماه فرصت دارند که در آلمان بمانند و به جستجوی کار بپردازند در صورتی که نتوانند در این زمان در شغلی مرتبط با رشته تحصیلی خود مشغول به کار شوند باید کشور آلمان را ترک کنند.
-
تحصیل در آلمان در مقطع لیسانس
-
راه های مهاجرت به آلمان از طریق کار
مهاجرت کاری به آلمان یکی از بهترین روش های مهاجرتی شناخته شده است و در صورت داشتن شرایط اخذ ویزای کار آلمان معمولاً روش دیگری به شخص متقاضی توصیه نمی شود. جهت اخذ ویزای کار آلمان دو روش وجود دارد.
جهت بررسی دقیق تر شرایط کار در آلمان در نمودار زیر روند تغییرات نرخ بیکاری در آلمان در طی سال های اخیر نمایش داده شده است.
-
مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری
آلمان یکی از کشورهای پیشرفته و توسعه یافته اروپاست و در شاخص های اقتصادی آن در سال های اخیر رشد چشمگیری داشته است. این موضوع و دلایل مهم دیگر باعث شده که بسیاری از سرمایه گذاران خارجی در فکر دستیابی به بازارهای اقتصادی آلمان باشند و جهت تحقق این امر سرمایه گذاری در آلمان انتخاب بسیاری از سرمایه گذاران خارجی است. در حال حاضر روش سرمایه گذاری در آلمان ثبت شرکت است که با سرمایه بسیار کم نیز امکانپذیر است. متقاضیان سرمایه گذاری در آلمان می توانند از طریق ثبت شرکت در آلمان، اقامت و تابعیت کشور آلمان را اخذ نمایند لذا سرمایه گذاری در آلمان راهی برای مهاجرت به آلمان نیز شناخته می شود. جهت ثبت شرکت در آلمان می بایست طرح توجیه اقتصادی سرمایه گذار مورد تأیید اتاق تجارت آلمان واقع شود و به طور معمول طرح هایی تأیید خواهند شد که از نظر دولت آلمان سود دهی خوبی در کشور آلمان داشته باشد. سرمایه اولیه برای ثبت شرکت در آلمان در حدود ۲۵ هزار یورو می باشد که بازگشت سرمایه بسیار خوبی از این راه قابل تصور است. البته متاسفانه در تایید طرح های تجاری سخت گیری های بسیاری زیادی صورت می گیرد و هر ساله تعداد بسیاری کمی از افراد می توانند از این طریق اقدام نمایند، به همین دلیل معمولاً به افراد توصیه می شود برای سرمایه گذاری کشوری مانند اتریش را انتخاب نمایند که از استانداردهای زندگی در سطح آلمان برخوردار است و با سرمایه ای مشابه امکان ثبت شرکت و اخذ اقامت در این کشور وجود دارد.
-
مهاجرت به آلمان از طریق تولد
تولد در آلمان یکی از طرق کسب تابعیت آلمان می باشد. اعطای تابعیت از طریق تولد در دنیا دارای دو سیستم خاک و خون می باشد. گاها در برخی کشورها مثل کشور آلمان و بر طبق بند ۲، از ماده ۷ قانون مدنی آلمان، یک شخص می تواند چندین اقامتگاه دارا باشد، لذا همانطور که در بحث تابعیت، اشخاص دارای تابعیت مضاعف هستند در بحث اقامتگاه نیز افرادی هستند که دارای بیش از یک اقامتگاه هستند. کشور آلمان تابع، سیستم خون است. یعنی طفلی که در کشور آلمان متولد می شود تابع نسب و خون والدین خود قرار می گیرد. بدین معنا که طفل تا رسیدن به سن قانونی تابعیت اقامتگاه پدری خود را دارا است و متعاقب آن می تواند اقامتگاه مادری خود را برگزینند که البته این مورد بسته به کشور مادری دارد که قانون تابعیت مضاعف را پذیرفته باشد.
براساس قانون مدنی آلمان، موارد ذیل سبب اخذ تابعیت آلمان، از طریق سیستم خون یا خاک می باشند.
نکته ای که در این جا باید مورد توجه قرار گیرد، این است که تابعیت آلمانی براساس سیستم خون پایه گذاری شده است و طفلی که یکی از والدینش آلمانی باشد، بدون توجه به محل تولد طفل آلمانی محسوب خواهد شد.
-
مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج
یکی از آسان ترین روش های اخذ تابعیت آلمان از طریق ازدواج با یک شخص آلمانی و یا شخص مقیم کشور آلمان است اما باید توجه داشته باشید که امروزه به دلیل سوء استفاده هایی که از این طریق انجام شده است قوانین بسیار سختگیرانه ای در این باب وضع شده است. لذا در حال حاضر تنها افرادی می توانند مهاجرت به آلمان را از طریق اخذ ویزای ازدواج پیش بگیرند که قصد واقعی این امر را ثابت نمایند. در واقع اگر شخصی قصد ازدواج با یک تبعه آلمان و یا مقیم آلمان را داشته باشد باید مدارکی همچون عکسهای خانوادگی، ایمیل، سند ازدواج، گواهی تجرد و گواهی عدم سوء پیشینه را به سفارت ارائه دهد. شخص تبعه آلمان نیز باید ثابت نماید از نظر مالی امکان تأمین همسر خود را در کشور آلمان خواهد داشت. یکی از شرایط خاص و ویژه این امر دریافت دستمزد برای تأمین معاش دو نفر شخص بالغ در کشور آلمان است. همچنین شخص تبعه آلمان باید ثابت نماید سابقه نقض قانون و سوء پیشینهای در کشور آلمان نداشته است. یکی از مواردی که همسر غیر المانی باید به آن توجه نماید داشتن مهارت زبان آلمانی در سطح ابتدایی است.
از جمله قوانینی که امروزه از بروز هر گونه سوء استفاده از طریق ازدواج جلوگیری می نماید اعطای پاسپورت به همسر خارجی پس از گذراندن حداقل ۳ سال زندگی مشترک در آلمان است. بنابراین مهاجرت به آلمان از طریق ویزای ازدواج یکی از آسان ترین و در عین حال حساس ترین ویزا ها از نظر دولت آلمان است.
-
مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی سیاسی
یکی دیگر از روش های مهاجرت به آلمان، پناهندگی در آلمان است. طبق کنوانسیون ژنو اشخاصی که در خاک کشور خود احساس نا امنی و خطر میکنند میتوانند از حمایت کشورهایی که عضو این کنوانسیون هستند بهرهمند شوند. امروزه با توجه به حجم زیاد پناهنده در سرتاسر دنیا به خصوص در کشور آلمان امکان رد درخواست پناهندگی بسیار زیاد است و کیسهای پناهندگی با دقت بسیار بیشتری بررسی میشوند لذا باید توجه داشته باشید این روش به هر بهانه قابل قبول نیست و ریسک زیادی به همراه خواهد داشت. با توجه به خطراتی که امروزه متوجه پناهندگان میشود بر همه واضح و مبرهن است که این روش مردود شناخته شده است و به هیچ وجه از سوی حقوقدانان توصیه نمی شود.
اشخاصی که در آلمان درخواست پناهندگی ارائه می دهند از خدماتی برای گذران زندگی خود برخوردار می شوند. این خدمات شامل پرداخت هزینههای اولیه زندگی من جمله خوراک، پوشاک و مسکن می شود. البته منظور از مسکن مکانهایی است که وضعیت قابل قبولی از جهت بهداشتی و امنیت خاطر ندارند و پناهجویان تا زمان تأیید درخواست پناهندگی خود باید این شرایط را پذیرا باشند در غیر این صورت خدماتی از طرف دولت دریافت نخواهند نمود.
-
هزینه مهاجرت به آلمان
توجه به هزینه ها همواره بسیار مهم می باشد چراکه متقاضی باید با میزان دارایی خود از پس هزینه های مهاجرت و پس از آن هزینه زندگی بر بیاید. هزینه مهاجرت به آلمان و هزینه های زندگی در آلمان بسته به مسیر مهاجرتی متقاضی و منطقه زندگی فرد بسیار متفاوت می باشد. بیشترین میزان هزینه های زندگی در آلمان مربوط به اجاره خانه است که اجاره منزل در آلمان به طور متوسط 9.04 درصد بیشتر از فرانسه است و هزینه متوسط ماهیانه یک خانواده چهار نفره بدون در نظر گرفتن هزینه اجاره منزل 2,669.90 یورو می باشد. همانطور که اشاره شد، هزینه مهاجرت به آلمان متناسب با مسیری است که متقاضی از طریق آن برای مهاجرت به آلمان اقدام می کند. در زیر در مورد هزینه مهاجرت به آلمان در برخی از مهمترین مسیرهای مهاجرتی آورده شده است:
-
هزینه زندگی مهاجران در آلمان
یکی از مواردی که افراد پیش از تصمیم گیری در خصوص کشور مقصد برای مهاجرت بررسی می نمایند، هزینه های زندگی در آن کشور می باشد. هزینه های زندگی در آلمان با توجه به اینکه این کشور در قلب اروپا واقع شده است و کشوری بسیار صنعتی است، در مقایسه با کشور های هم ترازش، مناسب است. گرانترین شهر آلمان دوسلدورف میباشد که هزینه زندگی در آن به صورت میانگین ماهیانه 2،600 یورو گزارش شده است. از سوی دیگر شهر لایپزیک به عنوان ارزان ترین شهر آلمان شناخته می شود که هزینه ماهیانه زندگی در این شهر به صورت میانگین 1،900 یورو میباشد. در جدول زیر برخی از هزینه ها برای زندگی در آلمان بررسی شده است.
اقلام | هزینه (یورو) |
غذای رستوران | 10 |
بلیط سینما | 10 |
ترانسپورت شهری در هر ماه | 70 |
خدمات رفاهی ماهیانه | 214 |
-
مقایسه هزینه زندگی در آلمان و سایر کشورهای اروپایی
یکی از سوالات متداولی که افرادی که قصد سفر به آلمان را دارند در رابطه با هزینه مهاجرت به آلمان و هزینه زندگی در آلمان می پرسند، مقایسه این هزینه ها در آلمان با کشورهای دیگر اروپا است. همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد، بخش اعظمی از هزینه های زندگی برای هزینه اجاره مسکن می باشد و کشور آلمان ی یک از کشورهای گران در بازار مسکن است و همانطور که می دانید اجاره در آلمان به طور متوسط 9.04 درصد بیشتر از فرانسه است اما هزینه های زندگی در آلمان بدون در نظر گرفتن هزینه اجاره منزل 11.53 درصد کمتر از فرانسه می باشد. در جدول زیر میانگین هزینه ماهیانه زندگی کشورهای اروپایی را مشاهده می کنید.
کشور | پایتخت | مبلغ تقریبی هزینه های ماهانه |
آلمان | برلین | 1,500 یورو |
انگلستان | لندن | 2,500 پوند |
لوگزامبورگ | لوگزامبورگ | 2,500 یورو |
ایرلند | دوبیلین | 2,000 یورو |
دنمارک | کپنهاگ | 2,200 یورو |
هالند | آمستردام | 1,500 یورو |
فرانسه | پاریس | 2,500 یورو |
سویدن | استکهلم | 2,500 یورو |
فنلاند | هلسینکی | 2,400 یورو |
ایتالیا | روم | 1,400 یورو |
اتریش | وین | 1,400 یورو |
سوئیس | برن | 2,500 یورو |
بلجیم | بروکسل | 1,400 یورو |
پرتگال | لیبسون | 1,100 یورو |
هسپانیه | مادرید | 1,200 یورو |
اسلوونی | لیوبلیانا | 950 یورو |
قبرس | نیکوزیا | 940 یورو |
یونان | آتن | 900 یورو |
جمهوری چک | پراگ | 900 یورو |
استونی | تالین | 900 یورو |
-
معایب و سختی های مهاجرت به آلمان
در کنار تمامی مزیتهای مهاجرت و زندگی در آلمان، متقاضیان با معایب و سختی هایی نیز در هنگام مهاجرت به آلمان رو به رو هستند. یکی از معایب و سختی های مهاجرت به آلمان، اخذ ویزا این کشور و البته زمان های طولانی سفارت آلمان برای ایرانیها و افغانها میباشد. در زیر به برخی از معایب و سختی های مهاجرت به آلمان اشاره شده است.
-
راحت ترین راه مهاجرت به آلمان
متقاضیان همواره به دنبال یافتن راحت ترین راه مهاجرت به آلمان هستند ولی ارائه یک مسیر قانونی که بتوان آن را به عنوان راحتترین راه مهاجرت به کشور آلمان معرفی نمود، عملا غیرممکن می باشد زیرا کشور آلمان برای مهاجرت مسیرهای متفاوتی را برای مهاجران قرار داده است و راحت ترین، سریع ترین و ارزانترین راه مهاجرت به آلمان برای هر شخص متفاوت و متناسب با شرایط وی می باشد. ولی به طور کلی در انتخاب راحت ترین مسیر مهاجرت قانونی به آلمان، می توان از اقامت تحصیلی برای افرادی که دارای شرایط مناسب تحصیل و اقامت کاری برای متقاضیانی که تخصص دارند، اشاره نمود. البته می توان به اخذ ویزای جستوجوی کار به عنوان یکی از بهترین انواع اقامت در آلمان نیز اشاره کرد. شما میتوانید با اخذ ویزای جستوجوی کار آلمان، به مدت 6 ماه در این کشور اقامت داشته باشید و به دنبال کاری متناسب با رزومه و تخصص خود بگردید و در صورتی که توانستید کاری متناسب پیدا نمایید، ویزای کاری آلمان را اخذ کنید. ذکر این نکته نیز قابل توجه است که تنها کشورهای اندکی ویزای جستوجوی کار ارائه میکنند که کشور آلمان یکی از این کشورها میباشد.
-
سریع ترین راه مهاجرت به آلمان
همانطور که می دانید، مسیرهای متفاوتی برای مهاجرت قانونی به آلمان وجود دارد که قطعا سریع ترین راه مهاجرت به آلمان برای هر شخصی متفاوت می باشد و قطعا سریعترین راه مهاجرت به آلمان متناسب با شرایط خاص متقاضی است. برای شخصی که CV تحصیلی نسبتا خوب و سن مناسبی دارد، قطعا سریعترین راه مهاجرت به آلمان، تحصیل میباشد در صورتی که برای شخصی که سن نسبتا بالا اما تخصص خوبی دارد، بهترین و سریعترین راه مهاجرت به آلمان، کار است و قطعا شخصی که از وضعیت مالی خوبی برخودار است می توان از مسیر سرمایهگذاری به عنوان سریع ترین راه مهاجرت به آلمان نام برد.
-
ارزانترین راه مهاجرت به آلمان
هزینه های مهاجرت یکی از دغدغههای مهاجران میباشد به همین دلیل تعداد زیادی از افرادی که خواهان مهاجرت هستند به دنبال ارزانترین و راحتترین راه مهاجرت به آلمان میباشند. مسیر کاری یکی از ارزانترین راه مهاجرت به آلمان می باشد. چراکه متقاضی نیاز به صرف هزینه زیادی برای اخذ اقامت کاری نخواهد داشت و از همان بدو ورود به آلمان حقوق نیز دریافت خواهد کرد پس نگران هزینه های زندگی در آلمان نیز نخواهد بود.
مدرک زبان برای مهاجرت به آلمان
از مهمترین مسائلی که می بایست به آن توجه ویژه داشت، مدرک زبان برای مهاجرت به آلمان می باشد. با توجه به هدف شما از مهاجرت به آلمان، مدرک زبان مورد نیاز متفاوت می باشد. به عنوان مثال برای تحصیل در آلمان دو مسیر وجود دارد یا در دانشگاه های دولتی این کشور مشغول به تحصیل شوید که در این صورت مدرک زبان آلمانی مورد نیاز می باشد. میزان تسلط به زبان آلمانی بسته به مقطعی که برای آن اقدام می کنید دارد ولی به طور کلی می بایست حداقل B1 الی B2 باشد. در صورتی که برای دانشگاه های خصوصی آلمان اقدام می کنید دیگر نیاز به ارائه مدرک زبان آلمانی ندارید و می بایست مدرک زبان انگلیسی ارائه دهید که این مدرک متناسب با مقطع تحصیلی متفاوت میباشد. اگر متقاضی برای کار در آلمان اقدام نموده است، با توجه به اینکه قرار است با کارفرما و بقیه افراد ارتباط برقرار نماید پس نیاز به ارائه مدرک زبان آلمانی با نمره B2 یا C1 خواهد داشت. در مسیر سرمایهگذاری نیز متقاضی نیاز به ارائه مدرک زبان ندارد ولی می بایست به زبان انگلیسی یا آلمانی آشنایی داشته باشد.
-
شرط سنی مهاجرت به آلمان
همانطور که می دانید راه های مهاجرت به آلمان بسیار متنوع می باشد و به طبع شرایط مهاجرت به آلمان برای هر کدام از این مسیرها با یکدیگر متفاوت می باشد. یکی از مهمترین شرایط مهاجرت به آلمان، سن متقاضی می باشد. در زیر در مورد شرط سنی مهاجرت به آلمان در هر کدام از مسیرهای مهاجرت قانونی به آلمان بیشتر توضیح داده شده است.
نام مسیر | شرایط سنی لازم |
تحصیلی |
لیسانس: حداکثر 23 سال |
ماستری: حداکثر 30 سال | |
دکترا: بدون محدودیت سنی | |
کاری | 40 الی 43 سال |
ثبت شرکت و سرمایه گذاری و خرید ملک | بدون محدودیت سنی |
-
شرایط مهاجرت خانوادگی به آلمان و ویزای همراهان
از مهمترین دغدغه بسیار از افرادی که قصد مهاجرت به آلمان را دارند، خانواده می باشد. راه های مهاجرت به آلمان بسیار متنوع می باشد که در اغلب این مسیرها دولت آلمان به متقاضیان اجازه می دهد تا خانواده خود را در مهاجرت به این کشور به همراه داشته باشند و برای آن ها ویزای همراه آلمان را اخذ نمایند. در زیر در مورد شرایط مهاجرت به آلمان همراه با خانواده در مسیرهای مختلف بیشتر توضیح داده شده است.
نام مسیر | شرایط |
تحصیلی | زیر 18 سال: یکی از والدین می تواند درخواست ویزای گاردین نماید همچنین هر دو والد می توانند درخواست ویزای توریستی کنند. |
بالای 18 سال: متقاضی که در مقاطع مختلف دانشگاهی در آلمان مشغول به تحصیل است می تواند برای خانواده درخواست ویزای همراه نماید. بهتر است این درخواست پس از مستقر شدن متقاضی در آلمان باشد. | |
کاری | ویزای جاب سیکر: اجازه ندارد با خود همراه ببرد. |
ویزای جاب آفر: در صورت اثبات توانایی مالی می تواند برای خانواده درخواست ویزای همراه نماید. | |
خرید ملک | چون هیچ آثار اقامتی برای خود متقاضی ندارد پس نمی تواند برای همراهان نیز درخواست ویزا دهد. |
ثبت شرکت و سرمایه گذاری | متقاضی می تواند برای خانواده درخواست ویزای همراه نماید. |
مزایای مهاجرت به آلمان
کشور صنعتی و پیشرفته آلمان همواره از مهاجران متخصص استقبال می کند و قطعا مهاجرت به آلمان یک تصمیم بسیار مهم برای تغییر جهت زندگی می باشد که می بایست با دیدی باز و با شناخت تمامی مزایا و معایب این امر، برای آن اقدام نمایید. در قسمت های قبل در مورد معایب و مشکلات مهاجرت به آلمان صحبت شد در ادامه در مورد مزایای مهاجرت به آلمان توضیحاتی ارائه شده است.
-
مهاجرت به آلمان و شرایط اخذ تابعیت آلمان
گام آخر در مسیر مهاجرت به آلمان اخذ تابعیت این کشور می باشد. روشی برای اخذ تابعیت آلمان در زمانی کوتاه وجود ندارد. در تمامی روش ها فرد باید مدت زمان مشخصی را در کشور آلمان اقامت کند و سپس اقامت دائم آلمان را اخذ نماید تا بتواند برای تابعیت آلمان درخواست کند. افرادی که همسر آلمانی دارند می توانند پس از 3 سال زندگی در آلمان جهت اخذ تابعیت درخواست نمایند. برای افراد دیگر در حالت عمومی شخص باید حداقل به مدت 5 سال در کشور آلمان به کار بپردازند و مالیات پرداخت کند تا بتواند اقامت دائم آلمان را دریافت کند. پس از اخذ اقامت دائم نیز شخص پس از گذشت 3 سال دیگر می تواند برای اخذ تابعیت و پاسپورت آلمانی اقدام کند. برای تحقق این امر شخص باید نشان دهد که با جامعه آلمان ادغام شده است و با فرهنگ، تاریخ و زبان این کشور آشنایی کامل دارد.
فیروز خان احمدی
2022-01-25تشکر از معلومات مفید و همه جانبه شما روزنامهنگار موفق واقعا آنچه در مورد مهاجرت به آلمان نوشتید خیلی آموزنده و دقیق بود.
غلام نبی....
2022-01-25با سلام خدمت شما دوست گرامی
بنده دخترم نارسایی کلیه داره برای درمان ب آلمان چطوری ببرم