چگونه به آلمان درخواست تخلیه و پناهندگی بدهیم؟

یادداشت: لطفا متن را دقیق بخوانید، در غیر آن ممکن است در تصمیم‌گیری‌های خود دچار سهو شوید

روزانه تعدادی زیادی از دوستان و هموطنان ما از افغانستان با من به تماس می‌شوند و در مورد این‌که چگونه از افغانستان خارج شوند، سوالاتی را مطرح می‌سازند. من در این یادداشت تلاش می‌کنم تا شما را با واقعیت‌های فعلی، نحوه پذیرش و شانس پذیرش در آلمان آشنا بسازم و در عین حال، آدرس‌هایی که احتمالا بتواند به شما کمک کند را در اختیارتان بگذارم. آلمان روند خارج ساختن افغان‌ها را در برنامه‌ای تحت نام «برنامه نجات» آغاز کرد.

این متن به معنای تشویق کسی برای خروج از افغانستان نیست، بلکه راهنمایی‌ای برای کسانی است که قصد خروج از افغانستان دارند.


اگر شما از کسانی هستید که به المان رسیده‌اند و نیاز به راهنمایی دارید، لطفا این مقاله بخوانید


آلمان تا اکنون چه کرده و چه برنامه‌ای برای تخلیه دارد؟

آلمان در روزهای نخست سقوط کابل، نزدیک به 2300 تن و سپس کمی بیشتر از 3000 نفر دیگر را کمک کرد تا افغانستان را به مقصد این کشور ترک کنند. پس از تغییر حکومت جدید و پایان زمامداری خانم انگلا مرکل، اکنون روند پذیرش افراد جدید در آلمان کاملا متوقف است. اما حکومت جدید گفته است که افراد تحت خطر در افغانستان را فراموش نکرده است. این بدین معنا است که آلمانی‌ها احتمالا تعداد دیگری را هم می‌پذیرند. به ویژه اینکه اتحادیه اروپا تأکید کرده که باید افغان‌های بیشتری خارج ساخته شوند. اما نباید فراموش کنیم که حکومت آلمان اکنون زیر فشار افکار عمومی آلمان قرار دارد. زیرا شماری از شهروندان آلمان، پذیرش مهاجران بیشتر توسط حکومت آلمان را کار عاقلانه ای نمی پندارند.


افرادی که در حال انتقال به آلمان هستند، پس چه کسانی هستند؟

این سوال برای بسیاری‌ها مطرح می‌شود که اگر روند ثبت افراد جدید متوقف است، پس کسانی که حکومت آلمان در حال انتقال آنان است، چه کسانی هستند؟ این افراد، کسانی هستند که قبلا شناسایی شدند، وزارت خارجه آلمان آن‌ها را تأئید کرده، نهادهای همکار با حکومت آلمان قبلا برای‌شان تماس گرفته‌اند و اکنون روند خروج از افغانستان با کمک حکومت و نهادهای همکار حکومت آلمان جریان دارد.


آلمان به چه کسانی برای تخلیه کمک کرده یا کمک می‌کند؟

سیاری‌ها تماس می‌گیرند و می‌گویند که ما رئیس یک اداره دولتی، وکیل شورای ولایتی، پارلمان، سنا و یا حتا وزیر و معین حکومت بوده‌ایم. واقعیت این است که آلمان تا اکنون برای چنین افرادی، برنامه‌ای جهت خروج از افغانستان مشخصا در هیچ سایتی اعلان نکرده است. تعریفی که آلمان از افراد تحت خطر داشته و به آن‌ها کمک کرده و یا کمک خواهد کرد، اینگونه است.

  1. کارمندان افغان سازمان‌های غیردولتی و ان‌جی‌اوهای آلمانی در افغانستان
  2. کارمندان GIZ
  3. فعالین حقوق بشر
  4. فعالین حقوق زنان
  5. خبرنگاران و روزنامه نگاران
  6. افرادی که دارای اقامت آلمان هستند

می‌بینید که در این فهرست، افرادی که در هر بخشی با حکومت افغانستان کار کرده‌اند، شامل نیستند.

متن زیر یکی از اعلامیه رسمی وزارت خارجه آلمان است:

“آلمان برنامه‌‌ی عمومی برای پذیرش اتباع افغانستان ندارد و فقط امکان پذیرش برای چند مورد خاص وجود دارد. امکان پذیرش اساساً برای آن‌ دسته از اتباع افغانستان وجود دارد که به عنوان پرسنل محلی در یک سازمان آلمانی یا بین‌المللی فعالیت داشته‌ و یا به طور ویژه در معرض خطر باشند (برای مثال فعالان حقوق بشر و مدافعان حقوق زنان و خبرنگارها) و دولت فدرال آلمان با پذیرش آنها موافقت کرده باشد.”


کارمند محلی چه کسی است؟

کارمند محلی کسی است که از سال ۲۰۱۳ مستقیما برای یک وزارتخانه آلمانی یا یک نهاد دولتی این کشور کار کرده است. اما بسیاری از کارمندان افغان از طریق پیمانکاران فرعی برای موسسات آلمانی کار می‌کردند و براساس تعریف حکومت آلمان کارمند محلی به شمار نمی‌آیند.

فعال حقوق بشر و فعال حقوق زن کیست؟

اصولا هیچ تعریف مشخصی که بتواند میان کسی که ادعا می‌کند، فعال حقوق بشر و یا حقوق زن بوده با کسی که واقعا در این حوزه فعال بوده، وجود ندارد. اما اکنون اگر روند پذیرش، دوباره آغاز گردد، حکومت آلمان و تقریبا همه کشورهایی که در روند خروج افغان‌ها کمک می‌کند، تلاش می‌کنند تا فرد مدعی را به معنی واقعی آن شناسایی کنند. روند شناسایی در روزهای نخست به این دلیل به زودی به اتمام می‌رسید که همه چیز شکل اضطراری داشت. اما اکنون اینگونه نیست و اسناد، تصاویر، ویدئوها و تمام مدارک فرد مدعی بررسی می‌گردد و از او پرسیده می‌شود، که چرا جانش در خطر است. فرد مدعی باید تمام اسناد و شواهدی که از سوی حکومت آلمان خواسته می‌شود را ارسال کند.

خبرنگار و روزنامه‌نگار کیست؟

یکی از گروه‌های مورد حمایت برای تخلیه از افغانستان توسط حکومت آلمان، خبرنگاران بودند. سازمان خبرنگاران بدون مرز یا RSF در شناسائی خبرنگاران واقعی، حکومت آلمان را کمک کرد. تا جاییکه من فورم‌های مربوط به این نهاد را مطالعه کردم، تنها کسانی می‌توانند برای خروج از طریق این سازمان «آنهم در صورتی که حکومت روند پذیررش را آغاز کند» امتحان کنند که بتوانند:

  1. ثابت کنند که در افغانستان به عنوان خبرنگار کار می‌کردند.
  2. ثابت کنند که جان شان در افغانستان در خطر است.
  3. نهادهای حامی خبرنگاران که در افغانستان کار می‌کنند نیز اسناد مبنی بر اینکه جان این خبرنگار در خطر است را تأئید کنند.
  4. تأئیدیه رسانه ای که کار می کردند را داشته باشند.
  5. لینک چند فلم، صوت یا نوشته‌های‌شان که قبل از تسلط طالبان در رسانه شان منتشر شده باشد را باید بفرستند.

هیچ کدام این موارد، به معنای تأئید پذیرش نیست. سازمان خبرنگاران بدون مرز، در صورت متقاعد شدن بر اینکه فرد مدعی، همه اسناد را به خوبی ارسال کرده و نیز در صورتی که روند خروج دوباره از سر گرفته شود، اسناد این خبرنگاران را با نهادهای حکومتی آلمان شریک خواهد ساخت. سپس حکومت آلمان است که تصمیم می‌گیرد ویزا صادر کند یا خیر


من شامل یکی از این گروه ها هستم، چه باید کنم؟

قبلا توضیح دادم که روند پذیرش افغان‌ها اکنون متوقف است. اما اگر تأکید دارید که ممکن است شامل هر برنامه احتمالی خروج در آینده شوید، بهتر است مطالب زیر را بخوانید:

به آدرس های

[email protected]

[email protected]

برای وزارت خارجه ایمیل ارسال کنید.

ضروری است که اطلاعات زیر را در گزارش خطر ارائه دهید:

همه نام ها

تاریخ تولد ها

شماره پاسپورت یا تذکره

ملیت

آدرس ایمیل و  شماره تلفن

همچنین اطمینان حاصل کنید که مدارک خود، مانند قرارداد کار یا سایر شواهد را ارسال کنید. در ایمیل، به طور مختصر وضعیت خود را توضیح دهید و اینکه چرا شما در معرض خطر هستید. اگر در آلما ن با کسی ارتباط دارید هم بنویسید. مطمئن شوید که مدارک خود مانند قراردادهای کاری یا سایر مدارک را نیز ارسال کنید. در ایمیل، وضعیت خود را به طور خلاصه شرح دهید و اینکه چرا به طور خاص در معرض خطر هستید. اگر در آلمان خاناده دارید،لطفاً اطلاع دهید.

لطفا توجه داشته باشید: شما تأییدی مبنی بر دریافت  شدن ایمیل خود دریافت نخواهید کرد. اگر پیام خطایی دریافت نکردید، ایمیل شما رسیده است. در حال حاضر هیچ گزارشی از دولت فدرال در مورد شانس موفقیت افراد در معرض خطر برای پذیرش وجود ندارد.

اگر برای یک سازمان آلمانی کار کرده اید، به عنوان مثال در یک سازمان غیردولتی یا روزنامه، باید مستقیماً با آنها تماس بگیرید و تمام اطلاعات فوق را ارائه دهید و از آنها کمک بخواهید.

روزنامه نگاران همچنین می توانند با سازمان غیردولتی گزارشگران بدون مرز یا سازمان آمریکایی «شبکه روزنامه نگاری تحقیقی جهانی»  و CPJ تماس بگیرید.

آدرس ایمیل سازمان خبرنگاران بدون مرز: [email protected]

آدرس ایمیل شبکه روزنامه نگاری تحقیقی جهان: [email protected]

آدرس ایمیل CPJ:

[email protected]

تمامی اطلاعات شخصی و اسناد و مدارک قید شده در بالا را با ایمیل ارسال کنید. کسانی که با نهادها و یا موسسات معتبر آلمانی کار کرده‌اند، مستقیما با کارفرمای قبلی خود تماس گرفته و درخواست کمک کنید. اگر ایمیل صاحب کار خود را ندارید، ایمیل سازمان های بزرگ آلمانی را ببینید.

GIZ: [email protected]

DAAD : [email protected]

Friedrich-Ebert-Stiftung (FES):

[email protected] ; +49 30/269357452


به من قبلا نامه تأئیدیه رسیده، چه باید کنم؟

آن‌گونه که سایت هندبوک جرمنی و برخی از نهادهای مرتبط با مهاجرت در آلمان درج کرده‌اند: اگر شما شامل گروه افراد در معرض خطر هستید و آلمان قبلاً به شما تائیدی رفتن آلمان را داده است یا می خواهد برنامه خروج شما بررسی کند، موارد زیر اعمال می شود:

به محض دریافت «نامه پذیرش» ، وزارت خارجه بطور مثال از طریق دفتر «ای او ام » یا هم اطریق ایمیل

[email protected]

به شما تماس گرفته می‌شود.. نامه پذیرش سندی است که تأیید می کند آلمان می خواهد شما را بپذیرد. برخی از افراد قبلاً این نامه پذیرش را دریافت کرده اند. بعضی ها هم قرار است دریافت کنند. در حال حاضر اطلاعات بیشتری در این مورد در دست نیست. اگر در این مورد، سوالی دارد بهتر از است از طریق ایمیل

[email protected]

سوالات خود را بپرسید.

بعد از آن سفارتخانه های آلمان در کشورهای همسایه به افراد دارای مدارک پذیرش، نامه ورود (نوعی ویزا) به آلمان صادر میکنند.

با این حال باید رفتن به کشور همسایه را خود تان برنامه ریزی کنند. با دقت فکر کنید که آیا می توانید با امنیت به کشور همسایه برسید. در حال حاضر تضمینی وجود ندارد که اجازه عبور از مرز ها را داشته باشید.

اطلاعات در مورد وضعیت مرز  میان افغانستان و پاکستان را از این لینک  دربافت کنید (روی لینک کلیک کنید)

سازمان کابل لوفت بروکه (Kabul Luftbrücke) نیز ممکن است بتواند شما را کمک کند.

برای رفتن به سایت ایت کابل لوفت بروکه کلیک کنید.

آلمان در حال حاضر سعی می کند با کشورهای همسایه و طالبان در مورد شرایط ورود  افرادی که قرار است به آلمان بروند به کشورهای همسایه به توافق برسند. اینکه آیا این امر برای افرادی که پاسپورت معتبری ندارند نیز امکان پذیر است یا خیر، هنوز مشخص نیست.

اطلاعات تماس با نزدیک‌ترین سفارت آلمان را می‌توانید در وبسایت زیر دریافت کنید.

auswaertiges-amt.de


کسی که خودش نامه پذیرش دریافت کرده اما خانواده اش نه، چه باید کند؟

در صورتی که به عنوان کارمند محلی یا افراد در معرض خطر، ویزا و یا نامه پذیرش دریافت کرده اید،  معمولا اعضای اصلی خانواده شما نیز شامل این مورد می‌شوند. اعضای اصلی خانواده شما عبارت اند از: همسر، فرزندان زیر سن، و فرزندان مجردتان که زیر 18 سال سن دارند. گاهی اتفاق می‌افتد که ویزا و یا نامه پذیرش تنها برای کارمندان محلی و افراد در معرض خطر و یا قسمتی از اعضای اصلی خانواده‌شان فرستاده می‌شود. اگر این اتفاق برای شما نیز افتاد، از وزارت خارجه فدرال آلمان بخواهید تا برای بقیه اعضای اصلی خانواده شما نیز تصدیق پذیرش بفرستد. تمام مشخصات از جمله نام، تاریخ و محل تولد، شماره پاسپورت و نسبت فامیلی آن فرد را به کار فرما و یا ایمیل آدرسی که برای شما تصدیق پذیرش را فرستاده است، بفرستید. در صورتی که این مورد ممکن نبود، سعی کنید مشخصات عضو خانواده‌تان را به ایمیل آدرس‌های زیر بفرستید:

[email protected]

[email protected]

لطفا دقت داشته باشید: اگر می‌خواهید افرادی که شامل اعضای خانوده اصلی شما نمی‌شوند، مانند والدین، خواهر و یا برادر بزرگسال خویش را با خود به آلمان بیاورید، باید طبق بند ۲ ماده ۲۱ قانون اقامت درخواست « Härtefallantrag » نمایید. شرایط این درخواست بسیار دشوار است.

اگر سوالی دارید، لطفا در بخش دیدگاه ها مطرح بسازید یا به ایمیل من بفرستید، در اسرع وقت پاسخ داده خواهد شد.

 [email protected]

بیشتر بخوانید:

آیا شما به آلمان رسیده‌اید و نیاز به راهنمایی دارید؟

چگونه خانواده‌ ام را در آلمان به خود الحاق کنم؟

برای متقاضیان مهاجرت به آلمان؛ کد OTP چیست؟

راهنمایی برای خبرنگاران افغانستان

نظرات
  • فريدون 2022-01-17 پاسخ

    سلام درموردقرادادي هامعلومات دهيد

  • Husain mobashir 2022-01-17 پاسخ

    دیدگاه شما

  • خدیجه 2022-01-17 پاسخ

    سلام
    تشکر از معلومات خوب تان
    یک سال داشتم
    من نزدیک به ۲ سال با موسسه همکار دولت آلمان کار کرده ام. از آنجایی که مجرد هستم، آیا می توانم پدر، مادر، خواهر و برادرم که سان شان از ۱۸ به بالاست با خود ببرم؟
    تشکر
    موفق باشید

    • wahid 2022-01-17 پاسخ

      سلام

      اگر متاهل هستید. تنها می‌توانید همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود را انتقال دهید.
      اگر مجرد هستید، تنها خودتان می توانید بیایید.
      البته وزارت خارجه نیز به شما اطلاع خواهد داد.

  • تشکر از بابت معلومات شما سپاس

  • سیداشرف 2022-01-18 پاسخ

    اگر امکان داشته باشه باید به افراد مظلوم و نظامی های سابق افغانستان کمک صورت بگیرد سپاس

    • wahid 2022-01-18 پاسخ

      درود
      تا جایی که من اطلاع دارم، نظامیان سابق متأسفانه جزء پکیج تعریف شده آلمان نیستند.

  • مول الدین محمدی 2022-01-20 پاسخ

    من در افغانستان با دفتر GIz کار کردم چیطوری ثبت نام کنم

    • ناشر 2022-01-22 پاسخ

      سلام آیا کسانیکی به عنوان کارآموز قراردادی Giz بودن شامل خروج میشن

      • وحید پیمان 2022-01-23 پاسخ

        اصولا نه

  • سید نعیم سحاب 2022-01-22 پاسخ

    سپاس از اطلاعدهی و نشر مطالب ارزنده تان

    • وحید پیمان 2022-01-23 پاسخ

      ممنون محبت شما

  • محمدعلی 2022-01-23 پاسخ

    باسلام خدمت شما و تشکر از راهنمایی مفید تان.
    من حدود دو ماه پیش otp کد دریافت کردم که فورم اکسل آن را خانه پری و دوباره ارسال کردم که بعد از آن دیگر کدام معلومات جدید و یا ایمل دریافت نکردم.
    آیا ایمل آدرس و فرم های که در صفحات نشر شده دوباره در خواست ارسال کنم و یاخیر؟

    • وحید پیمان 2022-01-23 پاسخ

      شما باید انتظار بکشید.

  • اذان .... 2022-01-25 پاسخ

    من ايميل خود را ارسال کرده بودم تا حالا هيچ جواب دريافت نکردم اميدوارم جواب خوب را براي بنده ارسال نمايند وفورم پناهيندګي را برايم هديه کنند مننوميباشم

  • وحید پیمان 2022-01-28 پاسخ

    تمام اسناد حمله به جان خود را با سازمان آر اس اف شریک سازید

    • معصومه 2022-05-22 پاسخ

      سلام آقای پیمان من یکی از بانوان فوتبالیست افغانستان هستم اما هنوزم داخل افغانستان هستم جان مه در خطر است هیچ جایی رفته نمی توانم خواهش میکنم اگر همکاری کنین خوش میشم

  • شریف اشرفی 2022-03-26 پاسخ

    سلام اقای پیمان. من فعال مدنی و مدافع حقوق بشر در افغانستان بودم و نامه کمینه مدافعان حقوق بشر را نیز دارم. اما هر چه امیل کردم هیچ جواب به من داده نشده است. آیا سیستم کار و پذیرش آلمان فرق کرده است؟ اگر فرق کرده است, بی زحمت یک راهنمایی کنید و آنچه در خصوص پذیرش آبدیت شده است را, بگذارید.

    • وحید پیمان 2022-03-26 پاسخ

      دوست عزیز
      از تاریخ ۲۸ اگست تا اکنون روند پذیرش در آلمان متوقف شده است.

  • Najiba 2022-06-15 پاسخ

    سلام احترامات دارم به کاربران کشورآلمان! تشکرمیکنم ازهمکاریهایتان راجع به خانم های فعال مدنی

  • وحید پیمان 2022-09-30 پاسخ

    از طریق ایمیل به شما اطلاع داده می شود.

  • Zamir 2022-10-20 پاسخ

    سلام خدمت شما فورم بخاطر فعالین مدنی وحقوق بشر ره چه وقت بدست ما قرار خواهی داد تشکر از همکاری شما

  • بشیر ........ 2022-10-20 پاسخ

    طبقه اناث بخش وزارت داخله کار کرده باشد میتوانند شامل لیست شود

  • وحید پیمان 2022-10-20 پاسخ

    فعالا این فورم برای خبرنگاران است.

  • سمیع نژاد 2022-10-21 پاسخ

    سلام پیمان صاحب من در در آگوست پارسال تاییدی دریافت کردم ولی دیگه برایم تماس گرفته نشد

    • وحید پیمان 2022-10-22 پاسخ

      این عجیب و تقریبا غیر ممکن است.
      باید با سازمان giz هر چه عاجل‌تر تماس بگیرید.

  • احمد فرهاد 2022-10-21 پاسخ

    سلام کسانی که در وزارت داخله کار کرده و اکنون بیکار اند و از جمله کسانی باشند که اقلیت های ملیتی هستند شامل چه پژوگرامی میشوند.
    و چه باید بکنند.
    تشکر

  • نجیبه 2022-10-21 پاسخ

    سلام
    آیا برنامه برای خانم های نظامی که در حکومت سابق کار کرده و فعلن هم جانش در خطر باشد دارید یانه؟

  • تلاش 2022-10-22 پاسخ

    تشکر بابت معلوماتتان جناب پیمان ، هنرمندان شامل این برنامه میشوند من هم با مشکلات زیادی مواجه هستم همراه خانواده…

    • وحید پیمان 2022-10-23 پاسخ

      درود
      بله می‌شوند.

  • حامد 2022-10-24 پاسخ

    سلام لالا چی کونه ثبت نام کنیم

  • سید جواد ذکری 2022-10-24 پاسخ

    سلام پیمان جان خسته نباشید ذکری هستم
    فعلا در ایران مهاجر شدم آیا راهی هست که

  • داوود 2022-10-29 پاسخ

    سلام آنهای که باهیج ازاین چهارگزینه نمیشود ولی جانش درخترجدی است چیکند

  • نظری 2022-10-29 پاسخ

    سلام و احترام خیلی تشکر از بابت معلومات خوب و مفید شما َ واقعا خوب استَ هر کس که دلش خواست ثبت نام می کند اما نه مدارک دارد و نه در کدام انجو ها کار کرده است

  • مزمل 2022-11-07 پاسخ

    مه یکی از کسانی هستم ک از زمان سقوط تا ب فعلا در حبس خانگی قرار دارم نمیدانم چطور و کجا ایمیل کنم ، شرایط واقعا برایم ناامید کننده شده است

  • سردار 2022-11-18 پاسخ

    من در افغانستان با دفتر GIZ کار کردم چطوری درخاست بدم

  • غلام ربانی 2022-12-04 پاسخ

    میشه به منو خانواده ام کمک کنید تمام مدارک هام را دارم

    • Arian 2023-02-03 پاسخ

      میشه کمک کنین

  • Shujauddin 2023-01-18 پاسخ

    در مورد پناهندگی آلمان

  • فضل الرحیم 2023-01-28 پاسخ

    سلام من یک افسر کوماندو بودم الان در ایران هستم من چی رقم میدانم درخواست پناهندگی در آلمان بدهیم لطفاً همکاری کنید تشکر

پاسخی بدهید