گزارش‌ها وبلاگ

سقوط آرزو‌های رحیمه و حسین در شهر پرند تهران

پایان زنده‌گی تازه‌ای که تنها شش روز به ‌طول انجامید، در نزدیکی‌های شهر پرند تهران و با سقوط از فاصله چند هزار پایی، رقم خورد. رحیمه کاتبی و حسین رضایی شش روز پیش‌تر از وقوع رویدادی که جان این دو و ۱۷۴ مسافر دیگر یک هواپیمای اوکراینی را گرفت، در تهران مراسم مختصری گرفتند و نامزدی شان را رسماً اعلان کردند، سپس لباس عروسی خریدند تا در استکهلم بپوشند. علاوه بر این، حسین برای جشن فارغ‌التحصیلی خود کلاه دانشجویی آماده کرد و در نهایت با هواپیمای اوکراینی به سمت پایتخت اوکراین حرکت کردند تا در مرحله بعدی از کی‌یف به سویدن بروند.

برای آشنایی با چند و چون زنده‌گی این دو زوج، به چند سایت سویدنی سر زدم. رحیمه در سال ۲۰۱۵ به سویدن رفته بود و ۳ سال بعد، او و حسین در یک مراسم جشن تولد یکی از دوست‌های مشترک شان با هم آشنا شدند.

لطفا کانال یوتیوب چهارسو را سبسکرایب کنید تا به جالب‌ترین ویدئوهای آموزشی دسترسی داشته باشید.

آن‌گونه که دوستان حسین، نامزد رحیمه می‌گویند، حسین در آن مراسم گم‌شده زنده‌گی خود را پیدا کرده بود. خانواده حسین در تهران زنده‌گی می‌کردند و نزدیکان رحیمه در کابل و تهران. رحیمه تنها عضو خانواده‌اش بود که از میان همه‌ی اعضا توانسته بود در سال ۲۰۱۵ در رساندن خودش به اروپا، موفق شود. متباقی اعضای خانواده رد مرز شده بودند.

حسین تصمیم داشت که در سفر به ایران، واقعیت عشق به رحیمه را با خانواده‌اش در میان بگذارد. او هم‌چنان مجبور بود که در این سال‌ها به خانواده خود در ایران کمک مالی کند. بخش کلانی از پول درآمد حسین مصرف شهریه مکتب خواهران و برادرانش در ایران می‌شد.

رحیمه و حسین به دنبال فرصتی بودند تا با استفاده از رخصتی به ایران بروند و خانواده حسین با رحیمه و خانواده رحیمه با حسین آشنا شوند. تعطیلات کریسمس بهترین فرصت بود. رحیمه و حسین به ایران رفتند، جایی‌ که جشن کوچکی را پیش از عروسی برای‌ شان تدارک دیده بودند.

حسین پیش از این نگران بود که خانواده‌اش مبادا با ازدواج او و رحیمه مخالفت کنند، اما جشن و سرور خانواده حسین در ایران، حکایت از رضایت همه از این ازدواج می‌کرد.

رحیمه در شهر استکهلم زنده‌گی می‌کرد. او در یکی از طبقه‌های یک خانه سه‌منزله به سر می‌بُرد و در ماه دسامبر امسال ۲۱ ساله شده بود. در سویدن وب‌سایت‌های حقوقی سابقه کیفری افراد را به دسترس عموم قرار می‌دهند. در وصف رحیمه و حسین آمده است که آن‌ها هیچ جرمی و یا حتا مشاجره‌ای با کسی در استکهلم نداشته‌اند.

خانه رحیمه در استکهلم سویدن

شب حادثه

رضا نظری، دوست مشترک رحیمه و حسین، آماده می‌شد تا فردا به استقبال این تازه عروس و داماد به میدان هوایی برود. وقتی خبر سقوط یک طیاره از مسیر تهران به کی‌یف به نظری رسید، او نگران شد.

نظری به روزنامه سویدنی Expressen گفته است:

آن‌ها آدم‌های خوبی بودند، طلا بودند. آن‌ها نیرومند بودند و برای کمک به خانواده‌های خود و ایجاد زنده‌گی نو در سویدن بسیار زحمت کشیدند. همیشه کنار هم بودیم. در ماه اکتبر، حسین تولد خود را جشن گرفت و سپس او را در یک مهمانی سورپرایز کردیم. حالا احساس بدی دارم ، احساس می‌کنم برادر و خواهرم را گم کرده‌ام.

نظری، دوست مشترک رحیمه و حسین که قصد داشت جهت استقبال‌ از این دو به میدان هوایی برود.

یک روز پیش از این رویداد حسین به دوستش نظری تماس می‌گیرد و از بازگشت خود به سویدن خبر می‌دهد. حسین به دوستش خبر می‌دهد که مراسم عر‌وسی او و رحیمه طی همین یک‌ ماه آینده در سویدن برگزار می‌گردد.

رضا می‌گوید حسین و رحیمه برای او مانند یک خانواده بودند. همه‌ی آن‌ها بخشی از یک گروه از دوستان بودند که گردهم می‌آمدند.

ما در سویدن هیچ خانواده‌ای نداشتیم، بنابر این مانند یک خانواده با یک‌دیگر بودیم. ما همیشه با هم بودیم و واقعاً دوست نزدیک بودیم. خیلی وحشت‌ناک است.

چند روز بعد قرار بود جشن فارغ‌التحصیلی حسین و رضا برگزار شود. حسین برای دوستش رضا از ایران کلاه دانشجویی خریده بود. عروسی، جشن فارغ‌التحصیلی، ایجاد یک زنده‌گی نو، بچه‌دار شدن و هزاران آرزوی دیگر این زوج از فاصله چندین هزار پایی آسمان تهران هدف موشک قرار گرفت و به زمین افتاد.

هنوز مشخص نیست که چه زمانی آزمایش‌های DNA تکه‌های گوشت رحیمه و حسین را مشخص می‌کند تا خانواده‌ها به ‌جای جشن عروسی، مراسم تدفین برگزار کنند.

خانواده‌های قربانیان پشت دروازه پزشک قانونی ایران

جزییات سقوط

حسین، رحیمه و ۷۴ تن دیگر در پرواز ۷۵۲ متعلق به شرکت هواپیمایی بین‌المللی اوکراین کشته شدند. این هواپیما از مبدأ تهران به مقصد کی‌یف در حرکت بود که هدف شلیک پدافند هوایی سپاه پاسداران ایران قرار گرفته و سقوط کرد. این هواپیما به تاریخ ۱۸ جدی ۱۳۹۸ (۸ جنوری ۲۰۲۰) ساعت ۶:۱۹ صبح اندکی پس از برخاستن از فرودگاه امام خمینی تهران مورد اصابت قرار گرفت و کمی بعد در حوالی پرند در نزدیکی صباشهر تهران سقوط کرد.

ایران در ابتدا دست داشتن در سقوط طیاره را رد کرد. با وجود تکذیب‌های متوالی از سوی ایران، در نهایت به تاریخ ۲۱ جدی ۱۳۹۸، شلیک موشک به پرواز ۷۵۲ توسط ستاد کل نیروهای مسلح ایران تأیید شد. دلیل شلیک موشک به این هواپیمای مسافربری، در اطلاعیه ستاد کل نیروهای مسلح، «خطای انسانی غیرعمد» اعلام شد. سانحه‌ی پرواز ۷۵۲ شرکت هواپیمایی بین‌المللی اوکراین یکی از مرگ‌بارترین سوانح هوایی ایران در دهه ۹۰ و مرگ‌بارترین حادثه مربوط به هواپیمای بویینگ ۷۳۷ سری ۸۰۰ است. هم‌چنین به لحاظ تعداد تلفات حادثه، در بین تمامی سوانحی که برای هواپیمای بویینگ ۷۳۷ در مدل‌های مختلف رخ داده ‌است، پس از پرواز ۶۱۰ لاین‌ایر، دومین سانحه مرگ‌بار این هواپیما به ‌حساب می‌آید. هم‌چنین بزرگ‌ترین تلفات جانی کانادا در صنعت هوانوردی از زمان بمب‌گذاری سال ۱۹۸۵ پرواز شماره ۱۸۲ خطوط هوایی هند را شامل می‌شود. ده‌ها ایرانی – کانادایی شامل این پرواز بودند.

دو روز پس از این حادثه مقامات امریکایی اظهار داشتند که تصاویر ماهواره‌های شناسایی این کشور شواهدی را نشان می‌دهد که اصابت موشک سطح  به بدنه‌ی این هواپیما را تأیید می‌کند و نخست‌وزیر کانادا، جاستین ترودو، اظهار داشت شواهد نشان می‌دهد که این هواپیما توسط یک موشک ایرانی ساقط شده ‌است. نیویورک‌تایمز پس از حادثه ویدیویی را منتشر کرد که برخورد موشک را تأیید می‌کرد.

وحید پیمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE