نوشتن و توصیه کردن برای کسانی که تاکید میکنند “کرونا دروغ است” بسیار دشوار است و انگیزهای برای گفتن و نوشتن باقی نمیگذارد.
چطور ممکن است از فاصلهگذاری اجتماعی برای کسانی بگوئیم که نه بحران ناشی از کروناویروس در جهان را میبینند نه مرگ ۱۸ تن طی ۴۸ ساعت و ابتلای ۳۵۰ تن طی ۲۴ ساعت در افغانستان را
پیامدهای شکستن قیود در هرات واضح است، ۳ مرگ و ۶۰ ابتلا در یک روز …
مشکلات اقتصادی مردم قابل درک است، اما بیباوری به واقعیت کرونا ویروس ربطی به مشکلات اقتصادی مردم ندارد. واقعیت این است که صدها هزار تُن مواد خوراکی برای مردم بیبضاعت در یکی – دوماه گذشته در هرات کمک شد و کمکهای تاجران ما قابل قدر است.
برخی خانوادههای فقیر را میشناسم که حالا تا دو – سه ماه آینده نیز مواد غذایی دارند.
اما با وصف همه اینها، از هرات خبرهای بدی میرسد، هراتی که القابی چون “پایتخت فرهنگ افغانستان” را با خودش یدک میکشید به پیمانهی هیچ ولایت کشور کرونا را جدی نگرفته است. در هرات مردم میگویند که کرونا ساخته و پرداخته ذهن سیاسیون برای قاپیدن پول است.
واقعیت این است که نتایج آزمایشها تنها و تنها توسط لابراتوارها مشخص میشود و هیچ والی و قوماندانی چنین کاری نمیتواند انجام دهد. واقعیت این است که نه تنها یک مورد دورغ نیست بلکه هزاران مورد کرونا به دلیل کمبود کیت، بیتشخیص ماندهاند.
این خیلی بد است که چنین شایعاتی از آدرس مردم هرات به تمام افغانستان منتشر میشود. بعضی تماس میگیرند که دیشب بچهکاکا یا بچه خاله ما به نام اینکه بیمار کرونا است در شفاخانه خوابیده و ۲۰۰۰ افغانی پول گرفته است. تحقیق که میکنیم میبینیم از ریشه دروغ میگوید. واضح دروغ میگوید و بیشرمانه دروغ میگوید.
در هرات جدا از برداشته شدن قیود به صورت خودانگیخته، حتا فاصلهگذاری اجتماعی که یک روند آسان و بیهزینه است نیز رعایت نمیشود. دردناکترین بخش این قضیه آنجاست که این خرافهگوییها، شایعهپراکنیها و بیباوریها محدود به قشر کمسواد جامعه نیست.
آرزو دارم روزهای سختی در انتظارمان نباشد.
لطفا کانال یوتیوب چهارسو را سبسکرایب کنید تا به جالبترین ویدئوهای آموزشی دسترسی داشته باشید.