وبلاگ

آن‌چه باید در مورد کرونا در افغانستان بدانید

آن‌چه باید در مورد کرونا و افغانستان بدانید!

این نوشته حاصل دو روز جست‌‌وجو است و شما را از شایعات دور نگه می‌دارد و به واقعیت‌هایی در مورد کرونا در افغانستان نزدیک می‌سازد.
لطفا در اشتراک‌گزاری این یادداشت کمک‌مان کنید.

لطفا کانال یوتیوب چهارسو را سبسکرایب کنید تا به جالب‌ترین ویدئوهای آموزشی دسترسی داشته باشید.

در شهرهای هرات، نیمروز و فراه در مرز با ایران شایعات بیماری کرونا بسیار داغ است و ترس و دلهره زیادی را به همراه داشته است. مثلا کسی می‌گوید به چشم خودم دیدم که یک نفر بیماری کرونا داشت.

۱. به هیچ‌یک این شایعات باور نکنید. کرونا به چشم دیده نمی‌شود. و یا هر بیماری که تب داشت، سرفه کرد و یا بی‌حال بود، کرونا ندارد.

۲. هیچ ولایت افغانستان کیت لابراتواری برای تثبیت این بیماری ندارد به جز کابل … حتا برخی کشورهای منطقه مان نیز فاقد این کیت لابراتواری هستند.

۳. از بیماران مشکوک، نمونه‌گیری تخصصی خون و یا انتان‌های گلوی آن‌ها به کابل فرستاده می‌شود و نتیجه آن پس از ۲۴ ساعت مشخص می‌گردد.

۴. معمولا نخستین کیس کرونا توسط وزیر صحت عامه هر کشور به صورت رسمی و طی یک کنفرانس مطبوعاتی اعلان می‌گردد. نقل‌وقول از افراد غیر مسوول و غیر تخصصی اعتبار ندارد.

۵. وزارت صحت عامه افغانستان هم‌اکنون دنبال کسانی می‌گردد که طی پانزده روز گذشته به شهر قم ایران سفر کرده بودند. پانزده روز پیش یک مراسم مذهبی در قم ایران برگزار شده بود که از افغانستان، پاکستان، عراق و چندین کشور در آن مراسم شرکت داشتند و تقریبا همه کیس‌های اولیه‌ی کرونا در ایران نیز در آن مراسم شرکت کرده بودند.

۶. تا اکنون تنها ۳ کیس مشکوک به کرونا در سرتاسر افغانستان ثبت شده اما هنوز معلوم نیست که آنفولانزا است یا کرونا، تا شام امروز یا صبح فردا وضعیت این ۳ کیس مشخص می‌شود.

۷. بیماران مشکوک به کرونا در هر شفاخانه‌ای بستر نمی‌شوند و در هر شهر کلان افغانستان یک شفاخانه برای قرنطین و مراقبت از آن‌ها اختصاص داده شده است.

۸. بر اساس قانون احتمالات، افغانستان به دلیل عبور و مرور مسافران (روزانه ۵۰۰۰ نفر به شمول رد مرزی‌ها) از ایران به افغانستان بیشترین احتمال ورود کرونا را دارد و احتمال می‌رود مواردی که هنوز دوران اولیه خود را می‌گذراند وارد برخی شهرهای کشور شده باشد، بنا بر این از هم‌اکنون با جست‌وجو در گوگل و خواندن مطالب برای وقایع از این ویروس تلاش کنید. اما میزان ترس خود را کاهش دهید. این بیماری به شدت کشنده نیست.

۹. ویروس کرونا در میان انواع مختلف ویروس‌ها کمترین میزان مرگ‌ومیر را به همراه دارد، یعنی تنها دو درصد این بیماران می‌میرند. اما سرعت سرایت آن بالا است.

۱۰. ولایت‌های هم‌مرز با ایران، ولایت‌هایی که زائرینی از آن در مراسم مذهبی قم شرکت کرد‌ه‌اند و ولایت‌هایی که جمعیت متمرکز و بالایی دارند بیشتر زیر تهدید هستند.

۱۱. پزشکان در افغانستان قول داده‌اند که این بیماری را کتمان نخواهند کرد. زیرا کتمان آن موجب شیوع بیشتر این بیماری خواهد شد.

۱۲. وزارت صحت عامه افغانستان همه امکانات دست داشته خود را برای مبارزه با این بیماری بسیج ساخته است. اما امکانات این نهاد در قیاس با دیگر کشورهای درگیر با کرونا، محدود است.

۱۳. آمبولانس‌های حامل افراد لباس سفید و یا موجودیت افرادی سرتاسر پوشیده در مرزها به معنای کشف کرونا نیست. آن‌ها مامور کشف کرونا هستند.

وحید پیمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE